23948sdkhjf

Spiller med åbne kort om kvaliteten

Rationel Vinduer er allerede nu på markedet med CE-mærkede vinduer, der er testet for luft, vand og vind.
Danske forbrugere får nu langt bedre muligheder for at tjekke og sammenligne kvaliteten på de vinduer, som de overvejer at købe.

Den 1. februar 2009 træder de nye mærkningsregler nemlig i kraft, og det betyder, at alle producenter skal mærke deres vinduer med det kendte CE-mærke og får mulighed for at dokumentere vinduernes kvalitet og modstandskraft over for forskellige ekstreme belastninger.

Rationel Vinduer A/S er dog allerede nu - over et år før krævet - klar med CE-mærkede vinduer, der er testet for luft, vind og vand. Testene er frivillige, men Rationel Vinduer har valgt at få dem gennemført og offentliggjort på hjemmesiden for at kunne lægge alle kortene på bordet over for forbrugerne.
CE-mærket er populært sagt en ”varedeklaration” eller et ”rejsepas”, der skal give produktet fri bevægelighed i EU´s indre marked. Og til mærket knytter der sig en ny mulighed for at få standardiserede test af vinduerne udført af uafhængige og certificerede afprøvningsinstitutioner.

Rationel Vinduer har fået de CE-mærkede vinduer testet af Teknologisk Institut, og resultatet er en række målinger, som klart viser og dokumenterer, hvor stærke vinduerne er. Når andre vinduesproducenter senere hen får testet deres produkter på de samme punkter, vil kvaliteten være direkte sammenlignelig.

- De nye regler er glædelige på den måde, at de giver forbrugerne mulighed for direkte at sammenligne, hvordan forskellige vinduer klarer testene. Tidligere har det været svært for kunderne at vurdere kvaliteten på vinduer, siger udviklingschef Thomas Tvedergaard, Rationel Vinduer.

- Men vi så dog gerne, at de nye mærkningsregler var endnu mere vidtgående, end tilfældet er. Testene, der i dag er frivillige, kunne således gøres obligatoriske, så CE-mærket kunne få karakter af en egentlig kvalitets-dokumentation. Som reglerne er nu, er CE-mærket i sig selv ikke et kvalitetsmærke, siger Thomas Tvedergaard.

Kilde: Rationel Vinduer - www.rationel.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079