23948sdkhjf

Udenlandsk interesse presser priserne på svensk skov

I løbet af foråret er gennemsnitsprisen på skov i Sverige steget til 320 sek. pr. kubikmeter – en stigning på 12% sammenlignet med priserne på skov i 2006. Det er især den udenlandske interesse for at eje svensk skov, der presser priserne.
I de sydlige dele af Sverige er gennemsnitsprisen på skov nu for første gang over 400 sek. pr. kubikmeter. Aller hurtigst går det for priserne i Mälardalen, der i løbet af de sidste seks måneder har nået en kubikmeterpris på 378 sek. – en stigning på 18%.

Årsagen til de voldsomme prisstigninger på skov i Sverige er, at træpriserne bliver ved at stige, samtidig med at efterspørgslen efter skov er stigende.

Især andelen af udenlandske købere af svensk skov er i det seneste halvår steget fra 3,6% til 4,7%, og det er især danskerne, der investerer i de svenske skove og de dertilhørende boliger.

- Der er blevet flere typer af købere. Tidligere var købere af skov ofte allerede skovejere, der blot ønskede at øge deres skovareal. I dag har folk flere penge mellem hænderne, og dem ønsker man at investere i en god oplevelse, siger konsulent LRF Konsulent.

Historisk set har skov vist sig at være en god investering. Siden 2003 er skovpriserne i Mellemsverige steget med 79% og i det nordlige Sverige med 68%.

Kilde: Mentorline.se

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062