23948sdkhjf

Produktdesign har størst omsætning

Designbranchens omsætning steg sidste år med 18% – fra 3,3 mia. kr. i 2005 til 3,9 mia. kr. i 2006. Omsætningen i branchen har været stigende siden 2001.
Designbranchen består overordnet af tre typer virksomheder: virksomheder, der arbejder med at indrette bygninger og rum, virksomheder, der beskæftiger sig med formgivning og industrielt design, og virksomheder, der arbejder med kommunikati-onsdesign og grafisk design.

Den største omsætning i designbranchen stammer fra produktdesign, hvor designere f.eks. giver form eller farve til brugsting. Med en omsætning på 1,2 mia. kr. i 2006 udgjorde denne serviceydelse 31% af den samlede omsætning i designbranchen. Indretningsdesign er den næstvigtigste serviceydelse med en andel på 30% af branchens omsætning.

Designbranchen havde i 2006 en eksport af serviceydelser på 843 mio. kr., svarende til 21% af den samlede omsætning. Den største eksport findes inden for indretningsdesign, hvor 53% af branchens samlede eksport stammer fra.

Branchens største kundegruppe er den private sektor. Målt på omsætning tegner den sig for 96% af omsætningen. 77% af omsætningen stammer fra virksomheder, og 19% er fra organisationer og privatpersoner. Den offentlige sektor tegner sig for de resterende 4% af omsætningen.

Kilde: Danmarks Statistik - www.dst.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078