23948sdkhjf

Møbelproducenten Woodman presset

Woodman Scandinavia, der producerer og distribuerer fyrretræsmøbler, fik i 2006 et gedigent underskud på godt 19 mio. kr. og har dermed på blot tre år vendt et to-cifret million overskud til underskud.
Woodman Scandinavia er et produktionsselskab med produktion, lager, salg og distribution af fyrretræsmøbler placeret i Herning.

Koncernen realiserede i 2006 et underskud på 24,9 mio. kr., der efter indtægtsføring af skat af årets resultat på 5,7 mio. kr., påvirker egenkapitalen negativt med 19,2 mio. kr. Egenkapitalen er herefter negativ med 0,9 mio. kr.

Bestyrelsen finder resultatet særdeles utilfredsstillende og har iværksat en række initiativer med det formål at styrke selskabets egenkapital/ansvarlige kapital samt tilpasse koncernens omkostninger til det forventede aktivitetsniveau i 2007.

Fremtiden for Woodman Scandinavia
Woodman Scandinavia har pr. 31. december 2006 erhvervet aktiviteterne i Scandinavia Production Group med henblik på at lade disse aktiviteter – import/eksport af møbler – supplere egenproduktionen som et strategisk ben for fremtidig afsætning af dels importerede produkter og dels af salg af egenproducerede møbler.

Koncernen forventer at se en øget andel af afsætningen fremover komme fra produktioner, hvor koncernen selv eller i samarbejde med kunder udvikler og designer møbler, som koncernen herefter får produceret hos samarbejdspartnere i Fjernøsten. Det tillægges endvidere stor betydning, at koncernen har et tæt samarbejde med lokalt placerede konsulenter, der forestår kommunikationen, sikrer formalia samt gennemfører den nødvendige kvalitetskontrol.

Det tilstræbes at samarbejde med store aftagere i Europa; at produktioner kan afskibes direkte fra produktionssted til aftagernes centrale lagre i Europa. Disse produktioner placeres i et dertil – nyoprettet i 2007 – 100% ejet datterselskab ved navn Woodman Trading ApS.

Medarbejderstaben er reduceret fra 15 til syv medarbejdere; alle adminístrative aktiviteter flyttes til hovedkontoret i Herning, og dermed forventes yderligere stordriftsfordele trods den reducerede arbejdsstyrke.

Det af koncernen udarbejdede budget for 2007 udviser et positivt resultat i størrelsesordenen 2,6 mio. kr.

Kilde: Woodman Scandinavia

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078