23948sdkhjf

Designklassikere giver millioner på bundlinjen

Kvist Industries har vendt underskud til overskud og udvidet medarbejderstaben til over 500.
Efter et underskud på en halv million kroner efter skat i 2013 blev 2014 et anderledes positivt regnskabsår for Kvist Industries med hovedsæde i vestjyske Årre

Møbelkoncernen, der blandt andet står bag produktionen af Coops relancerede FDB-møbler, har oplevet solid vækst på både top- og bundlinje og kom ud af året med et plus på 7,7 mio. kr. efter skat.

- Vore kunders succes afspejler en generel efterspørgsel efter designklassikere, ligesom trenden med den lette og elegante nordiske stil vinder gehør på mange markeder, lyder forklaringen fra salgsdirektør Michael Kvist.

Markant flere medarbejdere
CEO Jens Bach Mortensen betegner 2014 som et hektisk år, hvor medarbejderstaben er øget på alle koncernens enheder i ind- og udland. Det gennemsnitlige antal medarbejdere er på koncernniveau gået fra 353 til 514, mens udgiften til lønninger er vokset med næsten 20 mio. kr.

Jens Bach Mortensen noterer med tilfredshed, at det samtidig er lykkedes at give indtjeningen et betydeligt løft.

Endvidere har Kvist i 2014 investeret i mere kapacitet, højere fleksibilitet samt mere stabilitet i produktkvaliteten.

- I 2015 skal vi høste frugterne af dette arbejde og sikre en endnu højere grad af kundetilfredshed. I et marked med stærk udenlandsk konkurrence er det vigtigt konstant at have fokus på dette område, understreger han.

Størstedelen af Kvist Industries' produktion ligger i dag i Slovakiet og Letland, mens udvikling, salg og logistik varetages fra Danmark.

Link til Kvist Industries' årsrapport for 2014
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079