23948sdkhjf

Bæredygtigt træ: Flere leverandører går efter certificering

Antallet af FSC- og PEFC-certificerede virksomheder i byggeriet er stærkt stigende, og udviklingen ser ud til at fortsætte.
Efter et langt tilløb ser det nu ud til, at virksomheder i byggebranchen for alvor er ved at få øjnene op for de muligheder, der ligger i bæredygtigt certificeret træ.

Det fortæller Kent Skovgaard, leder af den danske afdeling i Nepcon, som blandt andet står for at certificere virksomheder under ordningerne FSC og PEFC.

- Sidste år certificerede vi omkring 15 trælastbutikker, og i år er de første 20 på vej. I 2013 var der ingen, siger Kent Skovgaard til Wood Supply.

Udviklingen bekræftes hos FSC Danmark, hvor antallet af certificerede leverandører af byggematerialer er vokset med 70 virksomheder siden 1. januar 2014:

- Vi oplever et regulært boom i interessen for FSC-certificerede materialer til byggeriet. Det giver sig selvsagt også udslag i motivationen til at blive certificeret ude blandt leverandørerne til byggeriet, siger kommunikationsansvarlig Ida Rehnström.

Offentlige krav trækker udviklingen
- Det er især virksomheder med en stærk tilknytning til den danske byggebranche, som nu søger certificering Det er helt tydeligt, at det er statens kommende indkøbskrav, der får dem til at rykke, siger Kent Skovgaard og peger på, at både staten og flere kommuner har forpligtet sig til at specificere bæredygtigt træ fra årsskiftet.

I praksis handler det som regel om FSC- eller PEFC-træ, og danske trælasthandlere vælger typisk dem begge. Hos Stark, som tilbyder både PEFC- og FSC-certificeret træ i samtlige byggemarkeder, bekræfter man tendensen:

- Især vores erhvervskunder efterspørger i højere grad certificeret træ. De nye spilleregler for det offentlige påvirker helt klart byggerådgiverne, siger produktchef Kristian Fribo.

En rigtig god historie
Træ er generelt på vej frem i flere lande som følge af et voksende fokus på grønt byggeri. Ifølge Kent Skovgaard er det et fingerpeg om, at vi i fremtiden vil se langt mere træ i den danske byggebranche.

- Det handler om miljø og klima, men også om nyt og spændende design. Og så giver ansvarligt træ fantastiske muligheder for at fortælle en rigtig god historie om byggeriet, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114