23948sdkhjf

Wegners finer-møbler genoplives af Getama

Getama Danmark relancerer en møbel-serie i krydsfiner tegnet af Hans J. Wegner, som sidst blev produceret i 1950.
Getama Danmark A/S har efter en dialog med Wegners Tegnestue erhvervet sig rettighederne til en kollektion af Wegners møbler, der ikke har været produceret siden 1950.

Det drejer sig om møblerne FH1935, FH1936 og FH1937 – bænk, stol og bord.

I 1948 indsendte Hans J. Wegner (1914-2007) tegninger til en konkurrence om billige møbler udstedt af MoMA. Hans forslag blev ikke præmieret, men høstede mange bifald i den internationale presse, hvilket gav den unge Wegner lyst til at tegne flere møbler i det nye materiale krydsfiner. Samme år på Snedkerlaugets udstilling præsenterede han nogle lette todimensionelle finermøbler, som Fritz Hansen efterfølgende satte i produktion.

Getamas snedkere har siden de modtog den glædelige nyhed fra Wegners Tegnestue konstrueret de nødvendige værktøjer, så kollektionen nu kan sættes i produktion. Der er ikke foretaget nogen ændring eller justeringer i designet, men navnet har Getama ændret til GE1935, GE1936 og GE1937, så det passer til den øvrige kollektion.

På Stockholm Furniture & Lighting Fair 205 præsenterer Getama Danmark A/S de nye møbler, som er en bænk, en stol og et bord i massivt træ med sæde og ryg i krydsfiner. Møblerne vil samtidig være at finde i de danske møbelhuse medio marts.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083