23948sdkhjf

Moelven: Bedste resultat siden 2010

Den norske trævarekoncern løftede både omsætning og indtjening betydeligt i 2014.
Med et driftsresultat på 204 millioner norske kroner leverede Moelven Industrier ASA i 2014 et resultat sit bedste resultat siden 2010. Koncernen og ejerne kan å glæde sig over en driftsresultatfremgang på 248 millioner norske kroner sammenlignet med 2013.

Baggrunden for den markante fremgang er en vækst på hele 10,2 %. Samlet set omsatte koncernen for 8.828 millioner norske kroner – en stigning på 819 millioner norske kroner i forhold til året før.

Den konstituerede koncernchef Morten Kristiansen glæder sig over fremgangen:

- Når det gælder de enkelte divisioners driftsresultat, oplever alle divisionerne en betydelig forbedring sammenlignet med året før. Det er meget tilfredsstillende. Projektdivisionen Byggsystemer har desværre haft en resultatmæssig tilbagegang i forhold til budgettet, men gik ud af 2014 med en rigtig god og sund ordrebeholdning. Desuden påbegynder og færdiggør divisionens virksomheder i Norge og Sverige i 2015 en række store projekter – blandt andet verdens højeste træhus, som kommer til at ligge i Bergen. Vi tror derfor på væsentlige resultatforbedringer for divisionen i det kommende år, siger Morten Kristiansen.

Han minder dog om, at Moelven fortsat befinder sig i en omstillingsproces. I efteråret 2014 fremlagde koncernledelsen en strategi for Moelvens bestyrelse, som udpeger retningen og de vigtigste satsningsområder for koncernen de næste fem år.

- Vi vil arbejde ufortrødent videre på at forbedre konkurrencedygtigheden. Derfor er det vigtigt for mig at understrege – uanset resultatfremgangen – at der kommer til at blive mindst lige så stort fokus på dette arbejde fremover. Det er mit indtryk, at budskaberne når frem, og vi ser klare forbedringer i flere af vores selskaber, siger Morten Kristiansen.

Afkastet på investeret kapital blev forbedret fra -1,5 til +6,8 procent. Moelvens afkastmål set over en konjunkturcyklus er 13 procent, og i strategiarbejdet i efteråret 2014 blev der fastsat overordnede rammer og tiltag for at nå dette.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109