23948sdkhjf

Palleproducent udvider forretningen

Stea står sammen med Ikast Værkerne bag opførelsen af et nyt varmeværk, hvor 188.000 paller om året skal omsættes til varme. Emballageproducenten skal, noget utraditionelt, stå for den daglige drift.
Borgerne i Engesvang kan se frem til billigere varme efter, at Ikast Værkerne og træemballageproducenten Stea har underskrevet en usædvanlig aftale om opførelsen af et varmeværk, skriver Ikast Avis.

Ikast Værkerne investerer 22,4 mio. kr. i værket, mens Stea både skal stå for leveringen af brændsel i form af kasserede opflisede paller og den daglige drift af værket.

Direktør for Ikast Værkerne Kaj Hansen siger, at den nyligt indgåede aftale er en ren win-win-situation, hvor indbyggerne i Engesvang får billig, CO2-venlig varme, mens Stea slipper for at transportere de godt 188.000 kasserede paller om året til opflisning og afbrænding i andre værker i Danmark.

Aftalen dækker også det nye ledningsnet, der skal koble værket på byens øvrige fjernvarmenet.

Ikast Værkerne forventer, at tage det første spadestik til det 2MW store værk i starten af januar 2015 og driften forventes at gå i gang sidste i 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079