23948sdkhjf

Møbelproducent vinder CSR-pris

Scancom blev torsdag belønnet med prisen CSR Abroad for Flere års målrettet arbejde for at gøre CSR til en integreret del af forretningen.
Prisen blev overrakt af handels- og udviklingsminister Mogens Jensen under sidste uges CSR Award Show 2014 i Holstebro.

- Scancom Vietnam vinder prisen, fordi virksomheden har arbejdet særlig konsekvent med at sikre overholdelsen af menneske- og arbejdstagerrettigheder og via et bonussystem skabt incitamenter til at procedurer og regler indenfor CSR bliver respekteret, sagde ministeren i sin tale, hvor han også fremhævede Scancoms arbejde med leverandørerne og indsatsen for miljømæssig bæredygtighed.

CSR Abroad prisen er indstiftet af Udenrigsministeriet og IFU for at fremhæve danske virksomheder, der gør en særlig indsats for at fremme samfundsmæssig ansvarlighed i udviklingslande og vækstøkonomier.

- Det er fuldt fortjent, at Scancom vinder prisen. Vi har arbejdet sammen med Scancom gennem flere år, og de har hele vejen igennem bevist deres engagement omkring samfundsansvar og løbende udviklet deres indsats, så de i dag er et af de fremmeste eksempler på, at man kan drive en succesfuld virksomhed i et udviklingsland uden at gå på kompromis med sin etik og moral, lyder de rosende ord fra Tommy Thomsen, CEO i IFU.

Ydmyg og taknemmelig topchef
Scancom er blandt verdens førende producenter af udendørs møbler, der er baseret på FSC certificeret træ. Virksomheden har hovedkontor og produktion i Vietnam samt yderligere produktion i Brasilien og Indonesien. I alt beskæftiger Scancom 35.000 personer, hvoraf 5.000 er ansat i virksomhedens egen produktion. Scancom har et omfattende CSR-program, der er en integreret del af forretningsstrategien.

Tre virksomheder med produktion i Asien, Danfoss Industries i Indien, LM Wind Power i Indien og ScanCom International A/S i Vietnam, var nomineret til prisen blandt 26 indstillede virksomheder, og hos Scancom betegner CEO Stig Maasbøl prisen som en vigtig anerkendelse af virksomhedens langsigtede arbejde med CSR.

- Vi er meget ydmyge og taknemmelige over denne pris, og den vil afgjort blive delt med vore mange globale ansatte og samarbejdspartnere, som er de rigtige vindere. Alle virksomheder med respekt for sig selv har CSR som en vigtig del af forretningen, men at implementere det sammen med leverandører i udviklingslande er ofte vanskeligt, sagde Stig Maasbøl.

ScanCom blev nomineret til prisen for at integrere CSR i sin forretningsstrategi og i driften, for sit samarbejde med fagforeningerne vedrørende arbejdstagerrettigheder og for sit fokus på menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder, som kan ses i arbejdet med at opnå SA8000 certificering i 2015. Yderligere var ScanCom nomineret for sit særlige bonussystem for at overholde CSR-regler og -procedurer, sit systematiske arbejde inden for etisk håndtering af leverandørkæden, inkl. opfølgning med leverandørerne, samt sin førende rolle i møbelindustrien, når det gælder indførelse af FSC-certificering som en markedsbetingelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078