23948sdkhjf

Kvist vokser ude og hjemme

Udflytning af produktion til Østeuropa har ikke kostet danske arbejdspladser – snarere tværtimod, lyder det fra den sydvestjyske møbelvirksomhed.
På tre år har Kvist Industries mere end fordoblet medarbejderstaben fra godt 200 til 450. Fabrikkerne i Slovakiet og Letland tegner sig for størsteparten af nyansættelserne, men der er også skabt arbejdspladser hjemme i Årre ved Esbjerg. Det fortæller salgs- og marketingsdirektør Michael Kvist til JydskeVestkysten.

- Da vi begyndte at flytte til Østeuropa, havde vi en frygt for, at de udenlandske arbejdspladser ville spise af de danske. Men i stedet har det sikret danske arbejdspladser, siger han.

I 2011 havde Kvist Industries 80 ansatte i Årre. I dag er tallet 110, og Michael Kvist glæder sig over, at det er lykkedes at skabe danske arbejdspladser. Han understreger, at det ikke kunne have ladet sig gøre uden fabrikkerne i Østeuropa, fordi udflytning af produktionen er med til at styrke virksomhedens konkurrenceevne.

Kvist Industries offentliggjorde før sommerferien sit 2013-regnskab, hvor man efter tre år med overskud måtte indkassere et mindre underskud på 0,54 mio. kr. Den primære årsag hertil er et tab på cirka 1,6 mio. kr. på en kapitalandel i en associeret virksomhed. Ledelsen budgetterer med vækst og overskud i indeværende regnskabsår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094