23948sdkhjf

Nyt stort underskud hos møbelgrossist

Interstil i Horsens kom ud af 2013 med et minus på 37 mio. kr. Det er ikke mindst svære vilkår i det sydlige Europa, der trækker med.
Møbelgrossisten Interstil, der har Jysk-grundlægger Lars Larsen som storaktionær, måtte i 2013 indkassere et nyt stort underskud.

Omsætningen er faldet markant siden finanskrisen og fortsatte den nedadgående tendens i 2013 med 328 mio. kr. mod 403 mio. kr. året før. Underskuddet på 37,3 mio. kr. betyder, at Interstil er gået ind til regnskabsåret 2014 med en negativ egenkapital på 16 mio. kr.

Af årsrapporten fremgår, at aktionærerne har ” givet tilsagn om, at de indestår for de nødvendige kreditter til afdækning af selskabets eventuelle likviditetsbehov ”.

Trods de mange år med store underskud ser administrerende direktør og medejer, Henrik A. Henriksen, positivt på fremtiden. I et interview med dagbladet Børsen fortæller han, at Interstil i år har øget sin omsætning, og det skaber forventning om en positiv indtjening i indeværende regnskabsår.

- Vi forventer, at vi vil tjene penge i 2014. Det skal vi simpelthen, for det andet er selvfølgelig utilfredsstillende. Men jeg kan også se på tallene, at det går godt. Lige nu vækster vi ret meget på toplinjen, og danner grundlaget for, at vi kan have et positivt resultat i år, siger han til Børsen.

Han forklarer, at de dårlige resultater ikke mindst hænger sammen med vanskelige markedsvilkår på markederne i det sydlige Europa, og Interstil har derfor øget sit fokus på at udvide kundebasen på nye markeder. Virksomheden har i 2013 etableret et 100 procent ejet selskab i Kina.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063