23948sdkhjf

PT Vinduer fortsætter oprustning

Den nordjyske vinduesfabrik har overtaget produktionen fra Lafodan Vinduer & Døre, der fremover bliver et rent salgsselskab.
- Vi er allerede omkring 50 mand, og vi udvider stort set hele tiden. Om det her medfører fem, ti eller 15 arbejdspladser er ikke til at sige.

Salgschef Niels Holst Mortensen glæder sig over den aktuelle medvind på vinduesfabrikken i Aabybro, nord for Aalborg, hvor man netop har overtaget produktionen i Lafodan Vinduer & Døre.

- Aftalen indebærer, at vi fremover skal producere vinduer til deres kunder. De sparer omkostninger, og vi får mulighed for at køre de 15-20 mio. kr. igennem, som de hidtil har haft dernede, forklarer Niels Holst Mortensen.

PT Vinduers råder over et særdeles bredt produktprogram med løsninger, der lever op til de fremtidige 2020-krav. Ifølge Niels Holst Mortensen er det en afgørende forudsætning for, at det er lykkedes at indgå aftalen med Lafodan.

- Flere og flere mindre vinduesproducenter får det svært i takt med, at vi nærmer os stramningerne i 2015 og 2020. Det kan være en vanskelig opgave at løfte den investering på måske 3-4 mio. kr., som det kræver for at blive på markedet, og i den situation kan den bedste løsning være at lægge produktionen hos en anden fabrik, forklarer han.

Rustet til fremtiden
For Lafodan betyder det nye samarbejde, at den 30 år gamle produktionsvirksomhed overgår til at være et rent salgsselskab. Det medfører en væsentligt slankere organisation, og indehaver Brian Venneberg har således reduceret bemandingen fra 15 til nu blot 2.

- Omkostningerne er noget lavere deroppe, og samarbejdet gør os mere konkurrencedygtige. Vi vil kunne reducere priserne med 20 pct. og udvider samtidig vores sortiment. Det ruster os til fremtiden og til at tage kampen op med de større aktører i branchen, siger Brian Venneberg.

PT Vinduer A/S er ejet af Scandia Windows, der tog over, da det gamle PT Vinduer & Døre ApS gik konkurs sidste sommer. Scandia Windows ejer yderligere to nordjyske vinduesfabrikker; AHL Vinduer & Døre i Dronninglund og HC Vinduer i Brønderslev. Hertil kommer to mindre trappeproducenter, Karmisholt Trapper og Trappesnedkeren, som begge er flyttet ind hos PT Vinduer tidligere på året.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078