23948sdkhjf

Jeld-Wen skruer op for produktiviteten

Et ambitiøst procesoptimeringsprogram skal gøre Jeld-Wen bedre til at producere døre og tjene penge. Der skal hentes millioner af euro på bundlinjen.
Sidste år lancerede den nordeuropæiske del af Jeld-Wen koncernen et omfangsrigt performance excellence (PEX) program, der skal bidrage med seks millioner euro på bundlinjen per år over en treårig periode. Man forventer at nå delmålet med to millioner i foråret 2014 og alene på fabrikken i Herning har man allerede hentet 1,4 millioner kroner, skriver Erhvervsmagasinet SCM.

Med udgangspunkt i formodningen om et stort usynligt produktivitetspotentiale hele vejen runde i alle processer, søsatte man i august 2013 optimerings-programmet og i dag står PEX-indsatsen meget højt på ledelsens dagsorden – og ingen afdeling i virksomheden går fri.

- Vi lægger vægt på både omfang, tempo og dokumenterede resultater i vores program. Vi vil rundt i alle dele af vores forretning, det er ikke kun på fabriksgulvet, vi forbedrer. Vi vil have tryk på tempoet, så intentionerne også bliver ført ud i livet og ikke bliver udsat til næste måned eller næste år. Og vi vil ikke have nogen ”funny money”, resultater skal være realiserede gevinster, som kan måles i antal lønkroner per producerede enhed, fortæller Per Steneman Larsen, programleder for PEX hos Jeld-Wen.

Alene på virksomhedens fabrik i Herning har man hentet 1,4 mio. kr. og det er blandt andet sket gennem mindre malingsspild, bedre materialeudnyttelse, færre flaskehalse og højere OEE.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104