23948sdkhjf

Egetræsmøbler knækker kurven

Danske Kristensen & Kristensen, der producerer egetræsmøbler i Litauen, har i 2013 omsat for knap 40 procent mere end i 2012.
Selvom forbrugerne stadig viste sig tilbageholdende i 2013, lykkedes det danske Kristensen & Kristensen at realisere en omsætningsfremgang på 37 procent. Det viser virksomhedens nyligt opgjorte årsregnskab.

De seneste to års underskud er nu vendt til et plus på 1,5 millioner kroner. Også egenkapitalen er tilbage i plus med en halv mio. kr.

Den positive udvikling tilskrives ifølge ledelsesberetningen øgede markedsandele på eksisterende markeder, men også investeriger i nye markeder og kundegrupper har bidraget til væksten. Virksomheden afsætter både sine møbler i Danmark og eksporterer til mere end 10 lande.

- Da krisen kommer i 2007, rammer den boligmarkedet og salget af møbler som noget af det første, og vi har gennem årene brugt mange penge på tilpasning, og vi har skåret drastisk ned på antallet af medarbejdere. Det har været en sej kamp, men nu oplever vi, at en del aktører er faldet fra, kommenterer medejer og bestyrelsesformand Kristoffer J. Kristensen over for JydskeVestkysten.

Nye aftaler med nye kæder og eksisterende kunder får ledelsen til at tro på, at de positive takter fortsætter ind i 2014, hvor der således budgetteres med yderligere omsætnings-fremgang og et positivt resultat.

Ifølge JydskeVestkysten er Kristensen & Kristensen blandt andet storleverandør til norske Bohus, men også det tyske marked begynder at røre på sig. Kristoffer J. Kristensen uddyber over for avisen, at man i øjeblikket forhandler med nogle af de helt store spillere.

Det danskejede selskab, der har hovedkontor i Esbjerg, startede oprindelig som handelsvirksomhed med fokus på massive egetræsmøbler. I dag har virksomheden også egen-produktion i Tauragé, Litauen - en fabrik, der ud over selve møbelproduktionen også har eget savværk og tørrestuer. Datterselskabet i Litauen påvirkede i øvrigt årets resultatet med godt 750.000 kroner mod 280.000 året før.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078