23948sdkhjf

Carl Ras Engros Beslag og Fiberline i innovativt samarbejde

Efter et langt innovationsforløb lanceres nu en ny type bundtrin, der skal sætte en stopper for kuldebroer ved yderdøre. De første ordrer er allerede sendt af sted.
Hos Carl Ras Engros Beslag i Holstebro har man i mange år solgt bundtrin i aluminium, men de eksisterende løsninger harmonerer ikke med markedets krav til adgangsforhold, isolering og tætthed.

Derfor begyndte virksomheden for et par år siden at kigge på, hvordan man kan udvikle et bedre bundtrin, og efter lang sondering og et længere udviklingssamarbejde med Fiberline A/S i Middelfart er det nu lykkedes at udvikle en løsning. Når den store dør- og vinduesmesse, Fensterbau Frontale, åbner onsdag i Nürnberg, vil de to virksomheders nye bundtrin i komposit være blandt de produktnyheder, som præsenteres for de op mod 100.000 messegæster.

- For dør- og vinduesbranchen er det her en stor nyhed. Branchen har traditionelt anvendt bundtrin i aluminium og træ, men, det giver problemer med kuldebroer og utætte drænfunktioner. Kompositten kondenserer ikke og isolerer langt bedre, og vi er ikke i tvivl om, at komposit med tiden vil udfase aluminium, siger Key Account Manager Allan Nielsen fra Carl Ras Engros Beslag til Building Supply.

- Der har fra starten været interesse fra de danske dør- og vinduesfabrikker, og vi er også i dialog med producenter uden for landets grænser. Der er et eksportpotentiale, og det er også derfor, at det bliver vist frem på Fensterbau, fortæller Allan Nielsen.

Cetonia på sidelinjen
Carl Ras Engros Beslag og Fiberline er ikke de første, der udvikler et bundtrin i komposit, men ifølge Allan Nielsen er produktet det første i ’fri handel’. Det kræver en stor investering i værktøjer, og derfor vil det nye bundtrin være et attraktivt alternativ til egenproduktion for branchens producenter af døre. Blandt disse er Bjerringbro-virksomheden Cetonia, der har bidraget med input undervejs i udviklingsprocessen.

- Vi har fået leveret de første 2.000 meter og har allerede monteret bundtrinnet i de første døre. Det bliver blandt andet brugt på en stor renoveringssag, som vi leverer til AAB i Odder, fortæller direktør Poul Bødker.

Bundtrinnet leveres i både 15 mm. og 20 mm. højde. For Carl Ras Engros Beslag har de 15 mm. været et ufravigeligt krav i designprocessen, fordi det er et mål, som bliver mere og mere efterspurgt; blandt andet på grund af skærpede krav til bygningers adgangsforhold for handicappede. Samtidig er det en fleksibel løsning, der kan tilpasses i bredden på både indvendig og udvendig side, så alle producenters individuelle krav til karmmål kan opfyldes, ligesom der er mulighed for dobbelttætning og drænfunktion. Allan Nielsen glæder sig over samarbejdet med Fiberline, som undervejs i processen har vist sig at være den eneste producent på markedet, der kan sørge for den styrke, der skal til for at modstå sliddet ved udsatte yderdøre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078