23948sdkhjf

Stouby indleder 2014 med nyt opkøb

Den østjyske møbelfabrik overtager aktiemajoriteten i designvirksomheden Raun.
Stouby Furniture afsluttede et stærkt 2013 med overtagelsen af HJ Møbler, og møbelfabrikken fra Løsning mellem Horsens og Vejle viderefører nu sin strategi, hvor organisk vækst suppleres af løbende opkøb.

Med virkning fra 1. april har Stouby købt 70 procent af aktierne i Raun A/S. Sælgeren er Hanssen Equity, der beholder de resterende 30 procent.

- Stouby har brug for større markedsandele i både ind- og udland, og de produkter, som Raun kommer med, kan hjælpe os videre i denne proces, siger indehaver Carsten Mortensen om baggrunden for købet.

Han peger på, at de to virksomheder komplimenterer hinanden godt på produktsiden. Stouby råder i forvejen over to kollektioner; en klassisk og en moderne, mens Raun fører en række spændende produkter i en afslappet stil, som henvender sig til en anden målgruppe. Derfor er det også planen, at de to virksomheders kollektioner skal videreføres som selvstændige brands.

Gode driftsfordele med mulighed for optimering
Hos Hanssen Equity er man overbevist om, at Raun i den nye konstellation vil gå en spændende fremtid i møde, og det er baggrunden for, at selskabet vælger at beholde 30 procent af ejerskabet. Administrerende direktør Jesper Sørensen forklarer, at Hanssen Equitys fokus er at optimere sine investeringer, og når den rigtige mulighed byder sig for et salg, og perspektiverne samtidig er rigtige, så er det helt naturlig at slå til.

- Raun udbygger i disse år distributionen, og denne udbygning, kombineret med lanceringen af flere nye designs, skaber behov for nye kompetencer, som netop Stouby besidder. Og med de seneste års flotte udvikling har Stouby bevist, at de magter opgaven, siger Jesper Sørensen.

Stouby og Raun fortsætter som to separate søsterselskaber i et setup, hvor Raun drives videre fra Stoubys adresse i Løsning. Raun fortsætter uden egne butikker og produkterne vil blive solgt via eksisterende og nye forhandlere i ind- og udland. I løbet af 2015 er planen at lancere nye produkter i samarbejde med nye designere.

- Vi ser gode driftsfordele med mulighed for optimering i begge selskaber, som, vi forventer, vil give sig udtryk i forbedrede top- og bundlinje resultater for begge virksomheder over de kommende år – i lighed med den positive udvikling, vi har set i Stouby Furniture over de sidste fire år. Vi har her pr 30. september afsluttet vores regnskabsår med et overskud på godt 400.000 før skat. Og vi kan for fjerde år i træk, endnu engang præstere omsætningsvækst og indtjeningsvækst i et forholdsvist ustabilt møbelmarked, hvilket understreger, at vores strategi har virket – såvel på toplinje som på bundlinje, siger Carsten Mortensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093