23948sdkhjf

Stouby Furniture fortsætter væksten

Møbelfabrikken ser frem mod et spændende 2014 efter endnu et positivt regnskabsår med fremgang i omsætning og indtjening.
Gennem en markant satsning på produktudvikling er det lykkedes at give nyt liv til en skrantende jysk møbelfabrik.

Efter en konkurs blev Stouby Møbler i sommeren 2009 til Stouby Furniture, og under ledelse af Carsten Mortensen går det igen fremad for den 111 år gamle møbelfabrik. Omsætningen er i 2012/13 vokset med godt 10 procent, mens resultatet før skat er øget til lige over 400.000 kroner.

- Det har været et godt år for Stouby Furniture. Til trods for et fortsat ustabilt møbelmarked kan vi for fjerde år i træk præstere vækst i både omsætning og nettoresultat. Det er vi rigtig godt tilfredse med, siger Carsten Mortensen, som før årsskiftet blev eneejer af virksomheden, da Lars Hovgaard valgte at søge nye udfordringer i Södra Interiör.

Fint fra start i 2014
Den positive udvikling er skabt på baggrund af god vækst i Danmark, ikke mindst i detailhandlen. Derimod er det ikke lykkedes at løfte eksporten tilfredsstillende, til trods for en massiv indsats på nærmarkederne.

Det skal der ændres på i de kommende år. Carsten Mortensen fremhæver i den forbindelse efterårets investering i Skanderborg-virksomheden H J Møbler, som blev købt netop med henblik på at sikre større markedsandele; både i Skandinavien, men også i Tyskland.

Stouby-direktøren ser generelt positivt på mulighederne i et 2014, hvor man indtil videre ligger foran sidste år på både ordreindgang og fakturering:

- Vi er kommet fint fra start og ligger lige nu inde med en ordrebeholdning på seks uger, så vi klager bestemt ikke, siger Carsten Mortensen og tilføjer, at strategien er at udnytte den positive udvikling til at foretage yderligere opkøb inden for den nærmeste fremtid.

I lighed med sidste år har valgt ledelsen at honorere medarbejdernes indsats ved at udlodde godt 20 procent af overskuddet. Hver medarbejder får således 10.000 kr. ekstra i lønningsposen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094