23948sdkhjf

Fortsat røde tal hos Iddesign

Også i 2012/13 måtte selskabet bag Ilva og Idemøbler indkassere et større millionunderskud. Regnskabsmæssige reguleringer efter Jysk-koncernens overtagelse medfører et minus på 484 mio. kr. før skat.
- Resultatet er fortsat utilfredsstillende og under det niveau, der var forventet ved årets start. Alligevel er det nu femte år i træk, hvor resultatet er forbedret, og omsætningen øget, til trods for den fortsatte økonomiske krise og et generelt faldende marked for salg af møbler.

Det skriver Iddesign i sin årsrapport for regnskabsåret 2012/13, hvor lyspunkterne er en vækst i omsætningen på 1 procent og en forbedring af EBITDA før engangsposter på mere end 30 mio. kr.

Jysk-koncernen erhvervede tidligere på året 80 procent af aktierne i Iddesign, og det har blandt andet medført en tilpasning af de regnskabsmæssige skøn og vurderinger. Således er koncerngoodwill fuldt afskrevet, ligesom der er foretaget en reduktion af værdien af udskudt skatteaktiv samt hensættelse til løbende transaktionsomkostninger. Samlet set er EBITDA i den henseende påvirket negativt med 24 mio. kr., mens årets resultat og egenkapitalen er påvirket negativt med 485 mio. kr.

Siden regnskabsårets afslutning pr. 31/3 er der imidlertid tilført 215 mio. kr. i ny kapital. Iddesigns administrerende direktør, Michael Christiansen, har tidligere udtalt, at den store kapitalindsprøjtning blandt andet skal bruges på ekspansion, primært i udlandet.

Iddesign fremhæver i årsrapporten, at det er lykkedes at skabe økonomisk balance i fem ud af seks kvartaler op til regnskabsafslutningen. Indlemmelsen i Jysk-koncernen har generelt skabt optimisme om den fremtidige udvikling, og allerede i 2013/14 forventer koncernledelsen et positivt resultat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.504