23948sdkhjf

Ringen sluttet for Hudevad Formfiner

Hudevad Formfiner er blevet fuld ejer af møbelleverandøren Danerka, firmaet som i sin tid fik den fynske møbelproducent til at starte med produktion i formspændt træ.
For 46 år siden, i november 1967, fik det nystartede Hudevad Formfiner sin første ordre på formspændte stolerygge. Kunden var firmaet Cavallo. Siden er der sket meget for den fynske møbeproducent, men forbindelsen til Cavallo - og ikke mindst firmaets arvtagere - har været fastholdt.

Da Cavallos produktion blev overtaget af Erik Kaastrup og en ven, fortsatte Hudevad Formfiner som leverandør. Samarbejdet fortsatte også efter en konkurs, hvor Erik Kaastrup valgte at omdøbe firmaet til Danerka International. I 2001 kunne Erik Kaastrup ikke sige net til et købstilbud fra en medarbejder og dennes kompagnon. Efter to konkurser – først i 2009 og seneste i 2011 – valgte indehaver af Hudevad Formfiner, Erik Jørgensen, dog at gå fuldt ind i Danarka. Han overtog aktiviteterne og førte dem videre i det nye selskab, Danerka Group ApS. Flere årsager har været afgørende for købet:

- Grunden til overtagelsen var, at vi gerne ville sikre virksomhedens plads i branchen og sikre produktionen på danske hænder, forklarer Helle T. Jørgensen fra Hudevad Formfiner til Wood Supply.

Vil styrke den danske møbelbranche
- Overtagelsen har betydet en række strukturændringer. For det første opererer man nu udelukkende med danske underleverandører. Tidligere var der delvist skaller og stel fra Kina, men nu er kun finer og lim fra udlandet, slår Helle T. Jørgensen stolt fast og fortsætter:

- Ved kun at bruge danske underleverandører er vi med til at styrke dansk møbeldesign og branchen. Ved at bevare arbejdspladserne på danske hænder vil vi være med til at sikre udviklingen i den danske møbelproduktion.

Opkøbet har også haft konsekvenser for organisationen. Danerka Groups salgskontor måtte nødvendigvis flyttes fra Herlev til Hudevad Formfiners eksisterende administration i Årslev på Fyn.

- Det hele er i huset nu. Det har været et stort arbejde at få alt på plads, men nu er alt som det skal være. Vi er blevet stærkere i beslutningsprocessen, så det går hurtigere fra A til Z, forklarer Helle T. Jørgensen.

Stor interesse fra udlandet
Med produktudvikling, -planlægning og salg samlet på samme adresse arbejder man nu målrettet mod at øge salget - ikke mindst til udlandet. Det sker blandt andet gennem øget synlighed på møbelmesser i ind- og udland. Således har firmaet netop været på Møbelmessen.dk, som i november blev afholdt i Vejle. I januar 2014 hedder destinationen så Køln og i februar Stockholm.

Resultaterne af anstrengelserne er også til at tage at føle på. Der er følere fra Norge, Tyskland og Sverige, ligesom de første eksemplarer af en ny barstol af typen Rondo er blevet revet væk.

- De første 50 barstole er sendt af sted, og anden del af produktionen er i gang. Og de har endda kun været med på Vejle-messen – ingen har set dem!, forklarer Helle T. Jørgensen begejstret.

Møbelmessen.dk i Vejle var også først gang, Danerka Groups nye produktion af stole med aftagelige brikker blev vist frem for offentligheden - og de første ordrer er allerede leveret. Idéen er, at folk selv kan ændre på udseendet ved at skifte brik-delen. Tiltroen til produktet er så stort, at man allerede nu er ved at overføre det til andre produkter.

Nye kunder til prototypeproduktionen
Produktionen af prototyper, der udvikles i samarbejde med møbelarkitekter og andre fabrikker, er også et stort hit hos den fynske møbelproducent. 18 nye kunder til prototypeproduktion er det blevet til i år.

Samtidig har Hudevad Formfiner også produceret emner i 3D-finer.

- Vi har samtidig egen polstrer- og- lakeringsafdeling. Så flere af vores kunder får et total færdig produkt pakket og sendt herfra direkte til deres kunder. Alt vores finer er PFC certificeret og vi producerer møbler som er svanemærket, slutter Helle T. Jørgensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109