23948sdkhjf

Møbelmesse udfylder tomrum i branchen

Møbelmessen.dk ser ud til at have fundet et koncept, der tiltrækker både fabrikker og forhandlere.
78 udstillere var på plads, da Møbelmessen.dk torsdag, fredag og lørdag for fjerde gang inviterede indkøbere og butikker til boligmøbelmesse i DGI Huset i Vejle.

Messen så dagens lys i 2010 i et forsøg på at skabe den faste platform, som den såkaldt ’almindelige’ møbelhandel har efterlyst i mange år. Det ser langt hen ad vejen ud til at lykkes i Vejle, hvor op mod 70 procent af årets udstillere var gengangere fra i fjor.

- Messen giver sig ikke ud for mere, end den er. Vi arbejder med et lavt omkostningsniveau og tilbyder en pakkeløsning, hvor alt er inklusiv. Det er et koncept, der gør det problemfrit at deltage, både for udstillerne og for kæderne, lyder arrangør Esben Veng-Christensens bud på, hvordan det kan lade sig gøre at stable en ny tilbagevendende fagmesse på benene i en tid, hvor møbelbranchen har haft det svært.

Esben Veng-Christensen står til daglig bag grossistvirksomheden Huuz Company, der – naturligvis – selv var blandt udstillerne i DGI-Huset, hvor lidt over 200 butikker og butikskæder lagde vejen forbi i løbet af de tre messedage. Det er på niveau med sidste år og ganske tilfredsstillende, lyder det fra arrangøren.

Mødested og markedsplads
Møbelmessen.dk vil være mødestedet, hvor møbelfolk kan orientere sig i markedet, studere næste års nyheder, møde kollegaerne – og så selvfølgelig gøre gode handler. Tre dages koncentreret møbelsnak sluttede lørdag aften, og de virksomheder, som Wood Supply har talt med, er godt tilfredse med udbyttet af messedeltagelsen.

- Der har været god respons på vores nye produkter, og vi har fået en del nye kunder fra ind- og udland, siger Annette Gade fra Aalborg-virksomheden A Trend. Hun fremhæver ikke mindst en god og fri dialog med kollegaer og kunder som en af messens styrker. Det er Flemming Didriksen fra Kidi enig i:

- Det er en rigtig god messe med stor opbakning fra kunderne. For os er det en god mulighed for at vise nyhederne frem i ’real life’. Til daglig kan det være lidt af en udfordring at medbringe for eksempel en sengegavl, når man som sælger besøger kunderne, forklarer han.

Med dette års møbelmesse vel overstået kan Esben Veng-Christensen nu tage hul på planlægningen af 2014-udgaven. Her er det blandt andet med i overvejelserne at udvide messen fra tre til fire dage, så der også er åbent om søndagen. Det kunne ikke lade sig gøre i år på grund af kommunevalget.

- Vi har haft flere udstillere i år end sidste år, og så er det positivt, at vi lykkedes med at tiltrække nogle af de store møbelkæder fra Norge og Sverige. Jeg er sikker på, at vi vil få flere med, når der kommer mere gang i branchen, for vi har et godt koncept. Det er dog ikke nødvendigvis et mål at få alle hallerne fyldt op, siger Esben Veng-Christensen.

Læs mere fra Møbelmessen.dk her på Wood Supply i de kommende dage.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096