23948sdkhjf

Trist stigning i antallet af konkurser

Den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser en stor stigning i antallet af konkursramte virksomheder. Alligevel tegner 2013 til at blive det bedste år længe.
Opgørelsen viser, at der var 524 konkurser i oktober mod 384 konkurser i september, når der korrigeres for normale sæsonudsving – svarende til en stigning på hele 36 procent. I faktiske tal var der 530 konkurser i oktober, hvor tallet var 470 for september.

I industrien inklusiv råstofindvinding og forsyningsvirksomhed er konkurstallet for oktober 35 mod 20 i september. Det er det højeste tal for industrien i den offentliggjorte statistik, som går tilbage til september måned 2012.

Se branchestatistikker for træ- og møbelbranchen her

Trist, men bedre end sidste år
Hos DI modtages tallene med triste miner, mens man dog glæder sig over, at det samlede billede af 2013 er bedre end de forrige år.

- Det er selvfølgelig trist, når så mange virksomheder går konkurs i en enkelt måned. Men vi skal være forsigtige med at lægge for meget i en enkelt måneds tal, for vi ser traditionelt set flest konkurser i årets sidste tre måneder. Især i oktober og november. I 2012 var det over 30 procent af alle konkursramte virksomheder, der gik konkurs i årets sidste kvartal, siger økonomisk konsulent Nikolaj Pilgaard fra Dansk Industri og uddyber:

- Det tyder heldigvis på, at 2013 bliver et bedre år end 2012, og faktisk det bedste siden krisen brød ud i efteråret 2008.

Indtil nu har der i år ifølge DI været 4.049 konkurser, hvilket er lidt lavere end sidste år.

Mange berørte
Oktober måneds konkurser berører 1.588 medarbejdere, hvilket er højere end gennemsnittet for perioden april-september, der var 1.187.

- Det er et højt tal, når man sammenligner med det månedlige gennemsnit for i år og 2012. Faktisk det næsthøjeste i år kun overgået af august måned, hvor Pihl & Søn gik konkurs. Det skyldes, at der igen i oktober har været nogle halvstore virksomheder med mange beskæftigede, som er gået konkurs som følge af Pihl & Søns konkurs i august, siger økonomisk konsulent Nikolaj Pilgaard fra DI.

Kilde: Danmarks Statistik

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109