23948sdkhjf

Stouby Furniture overtager HJ Møbler

Fra årsskiftet samles de to virksomheders produktion hos Stouby i Løsning. Dermed styrkes fundamentet for lokal produktion af klassisk dansk møbeldesign.
- Stouby har brug for større markedsandele i både ind - og udland, og de produkter og kunder, som HJ Møbler kommer med, kan hjælpe os videre i denne proces.

Det siger Carsten Mortensen, direktør i Stouby Furniture A/S, om investeringen i HJ Møbler – en virksomhed som gennem 47 år har produceret kvalitetsmøbler til danske og udenlandske designbutikker.

Carsten Mortensen og medejer Lars Hovgaard har aldrig lagt skjul på, at strategien er at udvikle virksomheden gennem organisk vækst og løbende opkøb. Det første er lykkedes på fornemste vis med lutter positive regnskabstal siden overtagelsen i 2009. Stouby Furniture har dermed bragt sig selv i en position, som nu gør det muligt at tage det næste skridt i udviklingen af møbelfabrikken, der producerede sit første møbel i 1902.

Tidligere HJ-ejer bliver produktionschef
Fra årsskiftet samles begge produktioner på Stouby Furnitures adresse i Løsning. Medarbejderne i HJ Møbler flytter med, og det giver samtidig mulighed for at gennemføre et planlagt generationsskifte i produktionsledelsen. Stouby Furnitures produktionschef, Michael Bentsen, har efter 39 år i virksomheden besluttet at gå på pension. Derfor køres den tidligere ejer af HJ Møbler, Anders Jensen, løbende i stilling til at overtage jobbet medio 2014.

For den kommende produktionschef var det ikke nogen svær beslutning at sige ja til tilbuddet fra Stouby Furniture. Hvis mindre danske virksomheder vil gøre sig gældende, er det nødvendigt at stå sammen; ikke mindst specielt på eksportmarkederne:

- Matchet med Stouby er perfekt og kan videreføre den danske produktion og salget af H J’s designmøbler. Vi glæder os meget og ser frem til samarbejdet med de nye kollegaer, siger Anders Jensen.

Dansk produktion og danske arbejdspladser
Af de produkter, som Stouby sælger i dag, produceres mere end 90 procent i Løsning, mens de sidste knap 10 procent af produktionstekniske årsager købes ind hos anerkendte underleverandører i Nordeuropa. Strategi er fortsat udbygning af produktionen i Danmark med danske medarbejdere i takt med et voksende salg:

- Vi ser god fornuft i at bibeholde og udbygge produktionen i Danmark, da vi derved kan bevare et håndværk i topklasse, tilbyde korte leveringstider og skabe fleksible kundetilpassede løsninger, når det kræves, fremhæver Carsten Mortensen og fastslår, at både kunder og leverandører får gevinst af sammenlægningen.

Kunderne får først og fremmest adgang til et meget bredere produktprogram, og samtidig har de to virksomheder en del fælles kunder, som nu kan samle en del af deres indkøb.

- Vi får også mulighed for at øge indkøbsmængderne hos fælles underleverandører, hvilket kan give bedre indkøbspriser. På den måde vil vi være i stand til at holde salgspriserne på et attraktivt niveau. Vi har gennem den sidste tid oplevet større interesse for produkter, som rent faktisk er produceret i Danmark, siger Carsten Mortensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094