23948sdkhjf

Her rykker eksporten i 2014

Kina, Tyskland, Norge og USA forventes at blive de største trækheste for eksporten resten af i år og næste år.
- Jeg er glad for, at den seneste Eksportudsigt for dansk vareeksport viser stigende afsætningsmuligheder for danske eksportvirksomheder ude i verden. Det vil gavne vækst og beskæftigelse i Danmark.

Det siger handels- og europaminister Nick Hækkerup i en kommentar til Udenrigsministeriets netop offentliggjorte fremskrivning af væksten i den danske vareeksport.

Af tallene fremgår, at basisvareeksporten steg med beskedne 0,6 pct. i første halvår af 2013, mens det fremadrettet ser lidt bedre ud. Udenrigsministeriet forventer således en samlet eksportvækst i 2013 på 2,0 pct. stigende til 5,25 pct. i 2014.

- Baggrunden er den forbedrede økonomiske situation i Europa og USA og den fortsat høje økonomiske vækst i Kina. Der tegner sig derfor bedre muligheder for stigende eksport til markeder både i Europa og uden for Europa. Den største vækst i kroner forventer vi vil ske til Kina, Tyskland, Norge og USA. Men også lande som Storbritannien, Polen, Rusland, Nederlandene og Brasilien ser ud til at kunne aftage betydelig flere danske eksportvarer i 2013 og 2014, siger handels- og europaministeren.

Nick Hækkerup understreger dog samtidig, at selvom væksten nu er tiltagende på vores store europæiske nærmarkeder, så er det fortsat vigtigt at fastholde indsatsen på de fjerne vækstmarkeder og i USA, hvor potentialet for dansk eksport er stort.

Udenrigsministeriets Eksportudsigt er en fremskrivning af væksten i den danske vareeksport på baggrund af en analyse af Danmarks 80 største danske eksportmarkeder. Udsigten offentliggøres fire gange årligt.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.505