23948sdkhjf

Entreprenør bag milliondyrt træbyggeri undersøges for byggesnyd

En sag om muligt lønsnyd tynger en trætung byggeplads i Odense

For nylig kunne man på Wood Supplys søstermedie, Licitationen, læse, at der var mistanke om lønsnyd på byggepladsen ved Bygningsstyrelsens stort anlagte og 800 mio. kr. dyre trækonstruktion, WoodHub i Odense.

TV 2 Fyn kunne som de første fortælle, at en underentreprenør på byggepladsen var mistænkt for at have brudt lønoverenskomsten ved manglende lønudbetaling og en uoverensstemmelse mellem de personer, der er på arbejdspladsen, og dem, som firmaet officielt har registreret i CVR-registret.

På baggrund af dette sendte Bygningsstyrelsen en pressemeddelelse ud, hvor de indskærpede kravet om, at projektets totalentreprenør NCC foretog den i kontrakten aftalte kontrol med løn- og arbejdsvilkår for arbejdstagerne.

- Bygningsstyrelsen finder det som bygherre helt uacceptabelt, hvis der foregår noget, som ikke er i overensstemmelse med de aftalte løn- og arbejdsvilkår på vores arbejdspladser, lød det blandt andet fra Signe Primdal Lyndrup, der er vicedirektør i Bygningsstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Her lød det også, at NCC anerkendte svaret og ville handle på det, men ellers har ordlyden været knap fra totalentreprenøren.

I hvert fald indtil nu.

For i et skriftligt svar til Licitationen bekræfter en talsmand fra NCC, at man tager sagen alvorligt og er i gang med at danne sig et overblik.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at forhindre den slags. Vi arbejder tæt sammen med 3F og bygherre for at sikre, at alle arbejder inden for de sociale klausuler og gældende kontrakter, skriver Casper Forsström, der er kommunikationschef i NCC Danmark i en mail.

Han henviser til 3F, som på baggrund af førnævnte episoder har stillet krav på over 100.000 kr. til virksomheden.

Han tilføjer, at man hos totalentreprenøren endnu ikke har det fulde overblik.

- Vi kender ikke detaljerne endnu, men hvis det er, som det beskrives, er det helt uacceptabelt, og vi tager det meget alvorligt. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om konsekvenser, og hvad vi vil gøre. Nu undersøger vi sagen, og det er klart, at de kontrakter, vi har, skal overholdes, lyder det videre.

Hvornår man venter at have et overblik og en afklaring meldes ikke.

Byggeriet WoodHub ventes med sine seks etager at stå færdigt i 2025.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14