23948sdkhjf

Ejerkreds holder hånden under jysk møbelproducent efter millionunderskud

Hammel Furniture investerede sig til et underskud, der har krævet mere kapital fra ejerkredsen i 2023

Hos Hammel Furniture har man slået sig på 2023. 

Således endte det jyske møbelfirma, der blandt andet står bag den velkendte Mistral-reol, i et tocifret, negativt niveau. Det er det første under siden 2011 for den traditionsrige virksomhed, der går helt tilbage til 1961. 

I en pressemeddelelse beskriver Hammel Furniture året som "udfordrende". Særligt fremhæves velkendte syndere som høj inflation, lav forbrugertillid, ændret forbrugeradfærd og lav aktivitet på boligmarkedet. 

Dyrtkøbte investeringer 

I tilkøb til de eksterne indflydelser har 2023 også budt på en række større strategiske investeringer både i form af en udvidelse af produktionsfaciliteter og -udstyr i den sønderjyske by Skærbæk, såvel som en oprustning på produktudviklingsfronten. 

Det har naturligvis påvirket resultatet, men ifølge direktør Jens-Ole Staghøj er der tale om "nødvendige og værdifulde" investeringer i Hammel Furnitures fremtid. 

- Vi er stolte af de fremskridt, vi har gjort i 2023, trods et utilfredsstillende årsregnskab. Vores investeringer og strategiske tiltag har lagt et solidt fundament for fremtiden, og vi ser frem til fortsat vækst og udvikling. Vores medarbejderes engagement og vores stærke partnerskaber er nøglen til vores succes, og vi vil fortsætte med at investere i begge dele, udtaler han i pressemeddelelsen. 

Mere kapital

For at holde hånden under virksomheden og de ambitiøse investeringer, har Hammel Furniture foretaget en kapitalforhøjelse til værdi af 10 millioner kroner, ligesom der er ydet et ejerlån på syv millioner kroner for at sikre en fortsat høj soliditet. 

Ifølge ledelsesberetningen er lånet på de syv millioner efter regnskabet konverteret til aktiekapital.  

Vi kunne godt have kørt på pumperne Jens-Ole Staghøj, direktør, Hammel Furniture

Hammel Furniture oplyser, at kapitalindskuddet har sikret, at Hammel Furniture kan fortsætte sin nuværende investerings- og udviklingskurs med et økonomisk solidt fundament trods underskud. 

Wood Supply har spurgt direktør, Jens-Ole Staghøj til regnskabets resultater. Han henviser til pressemeddelelsen, men vil dog gerne knytte et par ord til kapitalindsprøjtningen, som han kalder et "stærkt signal". 

- Vi kunne godt have kørt på pumperne, men vi har valgt kapitalforhøjelsen for at stå soliditetsmæssigt stærkt i forhold til vores partnere og medarbejdere. Vi sender et signal, om at der stadig er en stærk tro på, at det her er en periode, vi skal igennem. Det er udtryk for vores fortsatte tro på fremtiden, siger han til Wood Supply.

Ifølge pressemeddelelsen forventer virksomheden i 2024 et mindre overskud på bunden. Den forhåbning bygger blandt andet på den forventede effekt af "strategiske tiltag" og allerede opnåede resultater. 

"Vi ser frem til et år, hvor vi kan høste frugterne af vores investeringer og styrkede organisation," afsluttes pressemeddelelsen. 

HAMMEL FURNITURE A/S
Regnskabsår 2023 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 13,5 30,2 40,6
Resultat af primær drift -15,3 1,1 6,5
Resultat før skat -17,9 0,3 6,1
Årets resultat -14,0 0,2 4,8
Balancestatus 87,2 79,8 76,9
Egenkapital 37,2 41,2 43,5
Antal ansatte 64 72 82
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079