23948sdkhjf

Byggecenterkæde i udfordret marked øger fokus på de professionelle

Davidsen begynder at se en forbedring af de nuværende markedsvilkår med en stabilisering henimod slutningen af året

- Som resten af branchen har vi været ramt af svære markedsvilkår og en generel nedgang i byggeriet. Mens renoveringsmarkedet har været nogenlunde stabilt, er det især nybyggeri og byggeri af parcelhuse, som har været hårdt ramt i 2023, og hvor vi har været særlig eksponeret. Set i lyset af den nedadgående tendens i 2023 vil vi betegne årsregnskabet som tilfredsstillende.

Det siger adm. direktør i  Davidsen Koncernen A/S, som står bag byggecenterkæden Davidsens Tømmerhandel, Henrik Clausen i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at en styrkelse af forretningen og en øget konsolidering med fokus på det professionelle marked tegner linjerne for fremtiden.

Efter flere år med et historisk højt aktivitetsniveau i byggebranchen bød 2023 på en generel nedgang i markedet. Davidsen Koncernen har netop offentliggjort årsregnskabet for 2023, som viser en omsætning på ca. 3,2 milliarder kroner. Resultatet før skat landede i 2023 på 58 millioner kroner.

Og selvom det er en generel nedgang sammenlignet med året før, så er det altså et tilfredsstillende resultat, lyder det fra administrerende direktør i Davidsen, Henrik Clausen:

- Den dalende byggeaktivitet kom ikke som nogen overraskelse. Derfor havde vi allerede fra starten af året reduceret vores omkostninger betragteligt og lagt en stærk kundefokuseret plan med lancering af en række bæredygtighedstiltag, sortimentsopgraderinger og endnu flere kurser og arrangementer for vores kunder.

Stærkere B2B fokus

I 2023 gennemførte Davidsen sidste del af den strategiske transformation mod et stærkere B2B fokus, hvilket blandt andet betød en sammenlægning af to webshops samt udfasning af havemøbler og udelivsprodukter i koncernens 23 forretninger.

Davidsens Tømmerhandel

Davidsens Tømmerhandel A/S er en landsdækkende handelsvirksomhed inden for trælast og byggeri. Selskabet, som har mere end 75 år på bagen, har i dag 23 forretninger i Danmark og en enkelt i Grønland og beskæftiger ca. 850 medarbejdere.

I 2024 blev Davidsen en del af det finske børsnoterede handelsselskab Kesko. Med i ejerkredsen er fortsat Davidsen-familien, som grundlagde virksomheden i 1944.

Ifølge Henrik Clausen har det været en vigtig prioritering for at være rustet til, når markedssituationen forventes igen at vise positive takter.

- I Davidsen tror vi på en langsigtet værdiskabelse. Derfor bød 2023 på flere strategiske tiltag, der gør, at vi nu står med en endnu skarpere profil, der retter sig mod erhvervskunder og de semiprofessionelle gør-det-selv kunder, forklarer han.

- Det er sket med en forventning om, at vi inden for de kommende 12 måneder begynder at se en forbedring af de nuværende markedsvilkår med en stabilisering henimod slutningen af året, hvor vi allerede nu kan sige, at vi står stærkt, siger Henrik Clausen.

Henrik Clausen tilføjer, at det finske handelsselskab Kesko med købet af aktiemajoriteten skaber yderligere grobund for vækst og en udvikling af de kommende års ambitiøse planer. Det skal være med til at styrke Davidsens position på det danske marked.

Davidsen Koncernen A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 3185,3 4156,4
Bruttofortjeneste 543,4 691,5
Resultat af primær drift 62,2 170,5
Resultat før skat 58,5 165,3
Årets resultat 43,8 128,3
Balancestatus 1450,2 1641,9
Egenkapital 575,6 537,8
Antal ansatte 853 954
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078