23948sdkhjf

Stor Milano-ordre blev springbræt til Kina

Førende danske møbelvirksomheder som Verpan, PP Møbler og Carl Hansen & Søn får nu et unikt udstillingsvindue i Shanghai. Det hele startede på Milano-messen for 1½ år siden.
På sidste års Milano-messe lagde en kineser, med dyb interesse for dansk design, en stor ordre hos Verpan. Det blev starten på et perspektivrigt samarbejde, som om få måneder munder ud i, at Verpan og andre danske brands udstiller i et helt unikt setup i Shanghai, hvor al fokus ligger på design fra Danmark.

- På Milano-messen sker det jævnligt, at folk kommer ind fra Asien med ordrer, men det er ikke altid, at det bliver til noget. Så kom ham her, som lagde en stor ordre og beskrev nogle omfattende planer om at profilere dansk design i Kina. Det lød vældig ambitiøst, men vi var da noget spændte på, om ordren nu også blev til noget. Det gjorde den, og pengene faldt prompte, fortæller salgschef Kim Monrad fra Verpan.

Episoden fandt sted på den fælles messestand, som en række danske brands stod på i Milano i foråret 2012. Men efter at pengene var faldet, og møblerne shippet af sted, blev der helt stille. I lang tid. Der skete tilsyneladende ikke mere med de store planer. Og rent faktisk er den 1½ år gamle forsendelse endnu ikke pakket ud af containerne – men det vender vi tilbage til senere.

Danske brands i unikt miljø
Projektet, som kineseren fortalte om, lød helt fantastisk i danske ører. Sammen med relevante ministerier, kulturinstitutioner og erhvervsorganisationer skulle dansk design promoveres i Kina.

- Det er flere organisationer, som står bag, og det var ham, som vælger brands ud, vi mødte i Milano. Han har en stor forkærlighed for dansk design, og ville samle det ypperligste af slagsen, forklarer Kim Monrad om mødet, der senere er blevet til meget mere kontakt.

For det, som Verpan oplevede som stilhed, dækkede over, at arrangørerne havde vældig travlt med at få deres ambitiøse projekt på benene. De ville skabe rammer, der eksponerer dansk designkultur på den helt rette måde.

- Det har været en svær proces for dem, for det er et kæmpe projekt, som både kræver investering og tilladelser fra myndighederne. Det er virkelig store visioner, som de har sat op, og de laver noget helt unikt, hvor de danske brands udstilles i bygninger af containere, fortæller Kim Monrad.

Danmark pionér inden for moderne livsstil
Bag projektet står blandt andre Kinas største kulturorganisation ”Chinese Culture Promotion Society”, der, ved at fremme dansk design i Kina, vil synliggøre den moderne livsstil, som netop Danmark anses som en pionér for. Via projektet kan kinesiske arkitekter, designere og universitetsstuderende se vigtigheden af at arbejde med funktion, æstetik og brugervenlighed i design. Samtidig ønsker kineserne at opbygge en platform til udveksling af designkultur.

En briefing fra arrangørerne fremhæver håndværk, passion, tidløshed og æstetik som særligt danske værdier, som man ønsker, at kreative erhverv i Kina lader sig inspirere af. Projektet har købt en gammel fabriksbygning på havnen, som skal rumme udstillinger. Desuden opbygges et showroom af containere, hvor de danske møbler skal udstilles.

Udstillingsvindue til Kina
- Normalt er det meget svært for os at byde ind på det kinesiske marked. Godt nok er nogle af vores eksisterende partnere der allerede, og vi sælger blandt andet via Conran i Kina. Men det er klart, at vi får et meget bedre udstillingsvindue nu. I Kina skal man jo være et brand for at slå igennem, og det her vil give en større interesse og profilering af vores produkter. Det er et marked, som er uendelig svært at spå om, men vi glæder os selvfølgelig meget til at komme i gang, fastslår Kim Monrad fra Verpan, der stadig har nødder at knække, inden målet er nået. Blandt andet kræver det en speciel certificering at få lamper ind i Kina, så det arbejder man på at få på plads snarest.

Og møblerne, som blev købt i Milano for 1½ år siden? De står stadig i containerne, de ankom i. Sammen med varer, som blev købt på dette års Milano-messe. Men snart skal de pakkes ud, for om få måneder går det løs – ”China; here we come”.

FAKTA
Udstillingsarealet på havnen i Shanghai strækker sig over 2.500 m² fordelt på fire sektioner. Hele området har udelukkende fokus på dansk design, arkitektur, mode og livsstil. Et område er med møbler i nye materialer og et andet område på 500 m2 har overskriften ’Wood’, der bl.a. dækker over træmøbler, arbejdende værkstedet og temaet ’Natural & Organic’.

Udstillingen åbner i løbet af efteråret. Den officielle åbningsceremoni og pressemøde foregår i Shanghai World Financial Centre. Derfra er der arrangeret bådtur til showroom og udstillingsområde og i ugerne herefter foregår en række events med modeshows, møbel-workshops, livsstilsmesser og meget mere. De danske brands, som repræsenteres, vil i høj grad være aktive på de mange events.

Bag projektet står en række store private og offentlige aktører fra Kina, som ønsker at synliggøre den danske tilgang til design, mode, arkitektur og livsstil via omhyggeligt udvalgte danske brands; indenfor møbler er det bl.a. Carl Hansen & Søn, Verpan, PP Møbler, One Collection, Brdr. Petersen Polsterfabrik og Lange Production. Fra modeverdenen er det eksempelvis Henrik Vibskov. Fra Danmark er Udenrigsministeriet involveret, ligesom repræsentanter fra kongefamilien sandsynligvis vil deltage i åbningen i Shanghai.

Kilde: Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097