23948sdkhjf

Kvist-direktør fortsat i uvidenhed efter weekendbrand

Det har været en hård weekend hos Kvist Industries, som nu vil finde hurtigt tilbage på sporet

Det er ikke meget, Kvist Industries ved om den brand, der lørdag aften hærgede den danske møbelproducents fabrik i Letland.

Tidligere på dagen lød meldingen, at man hverken kendte til brandens årsag, endelige omfang eller konsekvenser, og ifølge direktør Jesper Tordrup Andersen har man ikke "mange nye informationer, siden branden udbrød lørdag". Man ved dog én ting: at ingen kom til skade. 

- Lige nu føler jeg mest en enorm lettelse over, at ingen kom til skade, og at det lykkedes at begrænse skadernes omfang. Derudover er jeg enormt taknemmelig for den indsats, der er blevet ydet i forbindelse med branden - både af de lokale brandmyndigheder, men også af mange af vores lokale kolleger, som i timerne efter branden var brudt ud støttede beredskabet i deres arbejde, siger han til Wood Supply mandag formiddag. 

- Der venter os nu et stort stykke arbejde i at rette op på dette - et arbejde, som vi allerede har taget hul på, fortsætter han. 

20-25 procent

Ifølge direktøren stadig en stor opgave med at afdække årsagen til branden, hvilket naturligvis sker i samarbejde med de lokale brandmyndigheder, ligesom man lige nu er i færd med blandt andet at flytte produktionen til andre haller for at minimere konsekvenserne. 

Selvom branden lørdag aften blev slukket i løbet af fem timer, estimerer Jesper Tordrup Andersen, at den har formået at påvirke 20-25 procent af fabrikken. 

- Det betyder ikke, at 20-25 procent er "brændt helt ned", understreger direktøren og fortsætter: 

- Men det er den del af vores produktion og faciliteter, der umiddelbart er berørt af branden. Vi ved endnu ikke, hverken hvor lang tid eller hvor mange af vores ordrer, det her kommer til at påvirke, men vi er i tæt dialog med vores kunder, som løbende bliver orienteret, siger han. 

Kvist Industries har udover fabrikken i Letland, hovedsæde i den sydvestjyske by Årre. Virksomheden har samlet omkring 600 ansatte. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141