23948sdkhjf

Stor designpris uddeler røde prikker for 2024

Red Dot Design Award har offentliggjort dette års vinderliste - inklusiv fire danske møbler

Det regner med røde prikker for tiden. 

Og nej, der er ikke tale om skoldkopper, men i stedet den internationale designpris Red Dot, som har offentliggjort dette års vinderliste.

Og på den finder man intet mindre end fire nye danske møbler. 

Det drejer sig om Umages Heart'n'Soul-spisebord, Pace-stolen fra Cane-line og det såkaldte Wishbone-bordben samt en garderobekrog fra Frost. Alle fire møber er vindere i kategorien 'Product Design'. 

Hos Umage er stoltheden stor over det, virksomheden selv kalder en "prestigefyldt designpris". 

- Anerkendelsen fra Red Dot bekræfter Umages mission om at bringe innovative designs af høj kvalitet ind i hjemme og bidrage til at berige hverdagen, skriver virksomheden om æren i en pressemeddelelse.

Ifølge Red Dot-juryen vinder Umages spisebord blandt andet prisen grundet sit "omhyggelige håndværk og kvalitetsmaterialer", mens Cane-lines lænestol fremhæves for sin "bæredygtige produktion, utallige indstillingsmuligheder og robuste kvalitetsmaterialer." 

Hos Frost, som altså nu kan sætte den røde prik på hele to af deres produkter, lyder juryens begrundelse blandt andet, at Wishbone giver mulighed for at "transformere eksisterende møbler på en attraktiv og fleksibel måde", mens garderobekrogen Frost kaldes både "innovativ", "funktionel" og "stilet." 

Priserne overrækkes officielt i den tyske by Essen 24. juni 2024. 

Red Dot

Udmærkelsen "Red Dot" er en af de mest eftertragtede kvalitetsstempler for design. 

Prisen opdeles i tre discipliner: Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design og Red Dot Award: Design Concept. Priserne uddeles en gang årligt.

Red Dot Design Award har mere end 60 års historie: i 1955 mødtes en jury for første gang for at evaluere tidens bedste design. I 1990'erne udviklede Red Dot CEO Prof. Dr. Peter Zec navnet og brandet på prisen. I 1993 introduceres en separat disciplin for kommunikationsdesign, og i 2005 en anden for prototyper og koncepter.

Kilde: Perfecta PR

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079