23948sdkhjf

Godt nyt: Danskernes byggelyst er i den grad vendt tilbage

Den umiddelbare fremtid tegner lyst for byggebranchen, viser nye tal fra 3byggetilbud.dk. 

Byggelysten er vendt retur. 

Sådan lyder det fra onlineportalen 3byggetilbud.dk, der årligt formidler omkring 70.000 opgaver til et landsdækkende netværk af håndværkere.

I april 2024 modtog 3byggetilbud.dk mere end 6.500 henvendelser fra danskere i hele landet, der ønskede at igangsætte en bygge- og renoveringsopgave, og det er 10 procent flere henvendelser end i april 2023.

- Det er meget positivt, at vores tal viser så stor en efterspørgsel på håndværkere. Væksten er en klar indikation på, at de danske husholdninger er klar til at sætte renoveringsprojekter i gang – og gerne store af slagsen, udtaler Jessie Krogsgaard, adm. direktør hos 3byggetilbud.dk, i en pressemeddelelse.

Gennemsnitsprisen stiger

Og der er ikke alene blevet flere opgaver. Også gennemsnitsprisen på de udførte projekter er steget og lå på opgaver udført fra januar til maj på 50.917 kroner, svarende til en stigning på 8 procent sammenlignet med samme periode i 2023.

Ifølge Jessie Krogsgaard er det udtryk for, at kunderne i højere grad vælger komplette løsninger som eksempelvis en totalrenovering af badeværelset eller en gennemgribende tagentreprise.

- Samtidig modtager vi flere henvendelser fra boligforeninger og erhverv, hvilket også er med til at trækken gennemsnitsprisen op, tilføjer direktøren.

Fremgang og fald

De friske tal viser da også, at det særligt er de større projekter har oplevet fremgang.

Eksempelvis har der i lang tid været stor efterspørgsel på tagentrepriser. I indeværende år er væksten i tagentrepriser på 23 procent sammenlignet med samme periode sidste år, mens totalrenoveringerne står for 15 procent af væksten.

- Når vi graver i data, kan vi se, at der er særligt mange tagprojekter, der bliver gennemført for tiden, og når de ligger på beløbsstørrelser på 300-400.000 kroner, er det naturligvis med til at trække op i statistikkerne, forklarer Jessie Krogsgaard.

Også brancherne asbestsanering og arkitekt er højdespringere, mens det til gengæld er gået den anden vej, når det kommer til henvendelser om solceller og varmepumper, hvor håndværkerportalen ifølge direktøren har set en gevaldig nedgang.

-Ruslands invasion i Ukraine og de stigende energipriser i 2022 betød stor efterspørgsel på den type opgaver. I dag er gaspriserne historisk lave og danskerne har ikke nær så travl med at udskifte gasfyret med en varmepumpe og få installeret solceller på taget, fortæller Jessie Krogsgaard til Mester Tidende.

- Men vi har en tro på, at det kommer til at vende igen. Vi ved, at lysten er der hos mange boligejere, men mange venter på en mulig håndsrækning i form af økonomiske tilskud eller støtteordninger, understreger hun.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079