23948sdkhjf

Undersøgelse: Træ er populært som aldrig før

Særligt yngre mennesker er blevet mere positive over for træ som materiale, viser en ny dansk undersøgelse.
Den danske træ- og møbelindustri har længe kæmpet med nedgang i produktionen og tabte markedsandele.

Men den lave afsætning i branchen skyldes ikke en negativ holdning til træet som materiale. Ifølge en ny undersøgelse, som Træ- og Møbelindustrien (TMI) og 3F har fået udarbejdet, rangeres træ nemlig særdeles højt i den danske befolkning og frembringer følelser hos os mennesker som intet andet materiale.

Træ er moderne - også om ti år
Rapporten konkluderer, at træ i dag er så populært, som det næsten kan blive; ikke mindst som stemningsskaber i danske hjem. En fjerdedel af befolkningen mener, at træ- og træprodukter er mere moderne i dag end for ti år siden, mens stort set ingen svarer, at træ er blevet mere umoderne. Desuden vurderer 36 procent, at brugen af træ og træprodukter vil være mere populært om ti år.

Folk vælger hovedsageligt træ, fordi det er nemt at arbejde med og ideelt til renoveringsprojekter, men de vælger også træ på grund af de forskellige udtryk, som de mange træsorter kan give. Samtidig fremhæves træ som et naturligt og levende materiale, der er dejligt at røre ved og smukt at se på.

De miljømæssige og klimavenlige egenskaber for træ vurderes lavere end de praktiske og følelsesmæssige egenskaber ved træ, hvilket måske kan undre i lyset af det massive fokus på miljø- og klimaforandringer i disse år.

Undersøgelsen er gennemført af IFO – Institut for Opinionsanalyse bl.a. på baggrund af interviews med et repræsentativt udsnit af den danske befolkning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093