23948sdkhjf

Garant-selskab fordobler onlinesalg i et 'tilfredsstillende' regnskabsår

De havde egentlig forventet en samlet nedgang i bruttoomsætningen. 

Men selvom det isolerede regnskab for Inbogulve Amba, som omfatter 64 Garant-butikker samt Erhvervsgulve.dk, vidner om en omsætningstilbagegang på næsten 100 mio. kr., så er  direktør Peter Rønn tilfreds med udviklingen. 

Inbogulve Amba

  • Inbogulve amba er ejet af og varetager alle kædeaktiviteter for Garant-kædens 64 butikker og Erhvervsgulve.dk’s 12 selvstændige entreprenører. 
  • Garant.nu er Danmarks største frivillige kæde inden for kædens hovedsortimenter tæpper, klinker, gulve og gardiner. 
  • Erhvervsgulve.dk er specialiseret i gulve, gardiner og solafskærmning, opererer over hele landet og samarbejder med markedets mest anerkendte og erfarne producenter.

Kilde: Inbogulve Amba

- Vi havde forventet en nedgang i omsætningen, men vi har klaret os bedre, end vi havde budgetteret med. Da vi samtidig er blevet bedre til at samle vores indkøb hos de leverandører, som vil os mest, og som tilbyder de bedste vilkår, har vi næsten opretholdt indtjeningen, så såvel årets omsætning som resultat således er tilfredsstillende, forklarer adm. direktør i virksomheden, Peter Rønn. 

Den samlede bruttoomsætning - alt inklusiv - lander på 1,15 mia. kr., hvoraf 528 mio. kr. er bundet i indkøb fra Garant-medlemmerne i Inbogulve Amba. Heraf sidstnævntes omsætning, som altså er gået næsten 100 mio. kr. tilbage i forhold til 2022-regnskabet. 

Øget onlinesalg

I løbet af 2023 havde Garant-butikkerne et øget fokus på at skærpe onlinesalget. 

Det kan også ses i de resultater, som kæden har opnået i løbet af året ad den salgskanal. 

- Vi har øget vores fokus på onlinesalg, som vi forventer giver et større afkast i løbet af nogle år, når vi har opnået en større omsætning. Vi har tålmodigheden og viljen til at fastholde vores investering på området, så længe det kræves, udtaler Peter Rønn, der samtidig pointerer, at "omsætningen i 2023 blev mere end fordoblet i forhold til året før". 

Samtidig er Garant-kæden begyndt at fokusere mere på egne private label-produkter - som går under nanvnet "Nordic - By Garant". 

- Vi har en pæn volumen på vores køb, og koblet med vores medlemmers opbakning til at skabe vores eget brand kan vi minimere det fordyrende mellemled, som et grossistkøb jo ofte er. Jo mere medlemmerne bakker op, jo mere kan vi også fremadrettet udvikle inden for eneforhandlinger samt private label og dermed skabe yderligere værdi for medlemmerne, forklarer Peter Rønn. 

I 2024 forventer man et resultat på top- og bundlinje lig dem fra 2023-regnskabet - men så skal det også tage fart i 2025, slår direktøren fast. 

- Vi har i 2023 i høj grad investeret i virksomheden – blandt andet med lanceringen af vores private label – så vi står stærkt, når branchen atter kommer i vækst. Samtidig har vi haft et stort fokus på at repositionere vores brand. 

- Tidligere var vi primært en tæppeforretning, og det er der stadig nogen, som først og fremmest forbinder os med. Det er vi i gang med at ændre, så vi fremstår mere moderne og nutidige, som det vi er – et interiørbrand der rammer nordiske forbrugere og hjem med produkter og håndværk, siger Peter Rønn. 

INBOGULVE AMBA
Regnskabsår 2023 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 528,3 616,3 616,8
Bruttofortjeneste 52,7 54,3 56,3
Resultat af primær drift 28,0 32,1 35,4
Resultat før skat - 31,5 26,7
Årets resultat 29,0 31,3 35,4
Balancestatus - 114,4 96,9
Egenkapital 66,2 65,6 67,3
Antal ansatte 29 27 28
Kilde: CVR

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141