23948sdkhjf

Vitral øjner muligheder i Litauen

Renovering af bygninger i Litauen kan øge salget hos ovenlysvirksomheden Vitral, vurderer direktør Jens Borelli-Kjær.
Litauen har sat øget fokus på energibesparelser og på energiregulering, og i den anledning drager en DI-delegation i dagene 8.-10. oktober til Vilnius for at afholde et særligt dansk eksport- og promoveringsarrangement.

Et af den litauiske regerings største projekter i disse år er renoveringen af sovjetiske lejlighedskomplekser. Målet er 24.000 boligblokke inden 2020, og Litauen kan derfor være et attraktivt marked for danske leverandører af energivenlige byggematerialer.

Ovenlysvirksomheden Vitral etablerede for tre år siden produktion i tredjestørste by, Klaipeda, og direktør Jens Borelli-Kjær ser DI’s fremstød som en god mulighed for at møde nye potentielle kunder:

- Vores litauiske fabrikschef Vytautas Pranulis sidder i øjeblikket og finder navne på potentielle beslutningstagere, som vi gerne vil møde. Eksempelvis dem, der siger ja og nej til, at en skole skal renoveres, eller at der skal bygges ovenlys på et nyt hospital. Det gør han i samarbejde med ambassaden i Vilnius, der så hjælper os med at invitere dem til at møde os under fremstødet, fortæller han.

Fremstødet i Vilnius sigter mod at give danske virksomheder adgang til beslutningstagere i energi-, it- og fødevaresektoren. H.K.H. Kronprins Frederik og klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) står i spidsen for delegationen.

- Det, at Kronprinsen og en minister deltager, gør det mere interessant for beslutningstagerne at sige ja tak til vores invitation. Og kommer de, så skal vi nok være på pletten, siger Jens Borelli-Kjær.

Læs mere om arrangementet på DI’s hjemmeside

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08