23948sdkhjf

Mindeord: Tidligere direktør og snedkermester Knud Tang er død

Lørdag 16. marts 2024 sov snedkermester, direktør og tidligere ejer af Haslev Møbelsnedkeri, Knud Tang, stille ind efter længere tids sygdom. Wood Supply bringer følgende mindeord på vegne af familien:

Knud Tang var født og opvokset i Ulfborg i Vestjylland, og var den femte ud af en børneflok på syv. 

Knud blev, efter endt folkeskole, uddannet som møbelsnedker hos Hundevad & Co. i Ulfborg. Efter endt læretid og aftjening af sin værnepligt tog Knud til USA i sommeren ´67 for at opleve hvad det store land havde at byde på. 

Det var en tid, han ofte talte begejstret om, og det blev flere år senere i øvrigt et stort marked for Haslev Møbelsnedkeri, som Knud var den direkte ophavsmand til, bl.a. via sine kontakter fra den tid.

I 1973 overtog Knud Tang sammen med sin ungdomskammerat Svend Kaa Haslev Møbelsnedkeri. 

I slutningen af 70´erne ønskede Svend Kaa at forlade virksomheden, og Knud købte Svends andel. 

Frem til 2007, hvor Knud solgte 85 % af Haslev Møbelsnedkeri som led i et generationsskifte, stod han i spidsen for en moderne og velrenommeret virksomhed - herunder med en stor kollektion af sofa- og spisebord samt reoler, der blev solgt både på hjemmemarkedet, men også en betydelig del til eksport bl.a. USA, Holland, Tyskland, Norge, Sverige og Japan. 

Efter at have fortsat som direktør under de nye ejere ønskede Knud i 2010 at fratræde som direktør og afleverede hermed en sund og veldrevet virksomhed med flotte overskud gennem alle årene.

Hvis man skal give en meget kort beskrivelse af Knud, så kunne det lyde sådan: - Knud var Haslev Møbelsnedkeri, og Haslev Møbelsnedkeri var Knud, men Knud var alligevel meget mere end det.

Knud havde flere tillidsposter igennem sin erhvervskarriere. Han var bl.a. formand for Haslev Erhvervsråd, medlem af bestyrelsen i Snedkernes Efterårsudstilling og i bestyrelsen for Det Konservative Folkeparti i Haslev.

Ud over at være en kendt person i møbelbranchen og i lokalområdet var Knuds oprigtige interesse og omsorg for de vietnamesere, der kom til Haslev i slutningen af 70´erne også en side af Knud - den bløde side. 

Knud tog den første vietnameser i lære i 1978, og siden fulgte en lang række vietnamesere, der blev dygtige møbelsnedkere eller maskinsnedkere. Knud satte stor pris på sit venskab med det vietnamesiske samfund i Haslev, og det var gengældt. 

Det var ikke kun vietnameserne, Knud havde øje for. Han havde en holdning til, at ”når man har en virksomhed af vores størrelse, så bør man også have pligt og mulighed for at ansætte mennesker med forskellige udfordringer”.

Efter at have solgt Haslev Møbelsnedkeri stod donationer, der gør en forskel, Knud meget nært. 

I den forbindelse betænkte han bl.a. Sclerose Hospitalet i Haslev med et stort beløb til en ny tilbygning og møblering af denne. 

Af andre donationer kan nævnes, at han ad flere omgange gav betydelige beløb til Folkeuniversitetscentret Skærum Mølle samt projektet Økocentret Storå på stedet.

Knud Tang efterlader sig to døtre og to børnebørn.

Ære være hans minde.

Knud Tang bisættes fra Haslev Kirke torsdag d. 4. april kl. 12.00

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094