23948sdkhjf

Dødsfald: Familie og virkelyst drev møbelfabrikanten

Den 20. februar 2024 døde møbelfabrikant Aage Østergaard, Roslev, i en alder af 87 år. Wood Supply bringer følgende mindeord på vegne af familien og Aage Østergaard Møbelindustri A/S:

Aage Østergaard var håndværksmæssigt uddannet og arbejdede med sine hænder helt fra de tidlige år i sit virke. Under oliekrisen i 1970'erne gik byggeriet dog i stå, og han involverede sig i møbelindustrien, hvor han især brugte sine kvaliteter som idérig og nytænkende.

Interessen for at gøre det smarteste fyldte altid meget. Helt tilbage fra tiden som tømrermester præfabrikeredes så meget som muligt hjemmefra for at optimere tiden på byggepladsen. 

Det kendetegnede i høj grad Aage Østergaards måde at drive virksomhed på. Møbelfabrikanten var hurtig til at se muligheder i at gøre det på en anderledes måde. Det bidrog til, at møbelfabrikken i Roslev rundede 300 medarbejdere i løbet af 1990'erne.

Samtidig med, at møbelvirksomheden tog fart, kunne han ikke helt slippe håndværket, så han opførte også flere andelsboliger i hjembyen.

Da tiden kom til, at hans børn blev en del af møbelproduktionen, gjorde han alt for at give plads og være åben for nye idéer. Det var altid et udgangspunkt at prøve noget af for at se, om det var det rigtige. Der var sjældent en dum idé.

Ved siden af virkelysten med egne virksomheder var Aage Østergaard kort engageret i kommunalpolitik og dedikerede ligeledes sin tid til Træets Arbejdsgiverforening. 

Selv i sit otium havde han sin daglige gang i Aage Østergaard Møbelindustri, som anden generation af familien kører videre. Indtil et par år inden sin død var han dagligt til stede i virksomheden, hvor han fulgte med i, hvad der skete, og hjalp til, når behovet var der. Arbejdet forblev hans hobby. 

Han blandede sig dog ikke i den daglige ledelse, men var der af nysgerrighed og interesse.

Fredagen inden sin død var Aage Østergaard således også på arbejdspladsen, som han altid var på sit ugentlige besøg. Hver fredag mødte han op og drak kaffe, ligesom han hilste på og snakkede med medarbejderne, som han var vellidt iblandt.

Foruden arbejdet var det især familien, som optog Aage Østergaard. Selv da han i sine unge år havde travlt, betød familien meget, om det var nært eller fjernt. Han prioriterede altid at deltage i en familiefest, lørdagsfrokost eller campingtur. Turene med familien, børn som børnebørn og oldebørn, værdsatte han meget.

I 2018 mistede han sin hustru, Olga, som efterlod et tomrum i tilværelsen. 

Gennem de sidste år interesserede han sig meget for, hvad børnebørn såvel som oldebørn foretog sig, og hvad familiemedlemmerne brugte deres tid og kræfter på. Aage Østergaard blandede sig aldrig, men viste altid stor interesse.

Aage Østergaard efterlader sig fire børn, svigerbørn, 11 børnebørn med familie og 7 oldebørn. Begravelsen finder sted den 2. marts klokken 12 ved Roslev Kirke.

Se nøgletal for:
Læs mere om: dødsfald møbelfabrik
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.392