23948sdkhjf

Regeringen anbefales at skære eller fjerne 58 erhvervsstøtteordninger

Regeringen vil finde 2 mia. kr. ved at skære i erhvervsstøtten. Ekspertgruppe anbefaler nu vejene dertil

58 af de knap 200 eksisterende erhvervsstøtteordninger bør helt eller delvist fjernes.

Det vil spare 2,3 mia. kr. i 2030, vurderer en ekspertgruppe, som netop har overleveret sine anbefalinger til regeringen.

SVM-regeringen har i sit regeringsgrundlag varslet, at der skal spares 2 mia. kr. på erhvervsstøtten.

Ekspertgruppen anbefaler blandt andet at fjerne eller overveje at fjerne skattefritagelsen for løn ved arbejde ombord på skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister.

Desuden kan der findes penge ved at fjerne en række erhvervsstøtteordninger i forbindelse med eksport- og investeringsfremme.

Også erhvervsstøtte til Fonden for Plantebaserede Fødevarer og Wonderful Copenhagen kan fjernes, skriver gruppen i rapporten.

De ordninger, der anbefales fjernet, er primært ordninger med et formål om at opnå en bedre samfundsøkonomi. Anbefalingerne går i mindre grad på ordninger rettet mod blandt andet klimamål.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) vil nu drøfte anbefalingerne med Folketingets partier i den kommende tid. Det siger han i en pressemeddelelse.

- Regeringen har endnu ikke taget stilling til arbejdsgruppens anbefalinger. Vi vil nu læse rapporten grundigt igennem, og vil i den kommende tid indkalde Folketingets partier til drøftelser om ekspertgruppens anbefalinger, udtaler han.

Regeringen skriver i regeringsgrundlaget, at der skal etableres et nyt erhvervsstøttesystem med nye prioriteringer for blandt andet at kunne nedsætte bo- og gaveafgiften ved generationsskifte af virksomheder.

Omlægningen af erhvervsstøtten skal øge beskæftigelsen med 4.000 personer.

I grundlaget skrives det, at ændringerne netop skal ske på baggrund af ekspertgruppens rapport.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094