23948sdkhjf

Data hjælper køkkenfirma med at spare millioner

Som et produkt af at omstille sig bæredygtigt med digitale midler har Horn Bordplader fra Aulum oplevet en markant effektiviterisering. Der har således også været markante summer at hente.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Alexandra Instituttet.

Virksomheden har investeret i et såkaldt OEE-system - som står for overall equipment effectiveness - der trækker data fra hver maskine og ligeledes fra medarbejderne, som registrerer grunden bag et maskinstop.

Dermed har køkkenfirmaet øget sin effektivitet med en faktor fire i løbet af seks år.

- I dag producerer vi hurtigere og bruger mindre energi. Vi sparede 680.000 kroner i energi allerede det første år, fordi vi brugte data til at se, hvor vi havde et overforbrug af energi, fortæller direktør Jakob Bressendorf.

Algoritmer er desuden med til at optimere snittet, så materialet kan udnyttes bedst muligt og beregner, om restproduktet skal blive til en mindre bordplade, eller om det skal bruges til interiørprodukter. 

Horn Bordplader har desuden fået værktøjerne til grøn afrapportering, som særligt de store butikskæder efterspørger grundet lovgivningskrav.

- Vi taler ikke ret meget om bordpladen nu. I stedet taler vi om, hvordan vi kan supportere deres virksomhed og organisation på det bæredygtige, det cirkulære og det digitale, understreger Jakob Bressendorf.

Se nøgletal for:
Læs mere om: køkkenproducent
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.44