23948sdkhjf

Færre konkurser

Antallet af konkurser i juli var det laveste i 2013, og tallet understøtter billedet af, at pilen peger i retning af vækst, om end kun svag vækst.
Antallet af virksomheder som gik konkurs faldt i juli. 383 virksomheder måtte give op mod 400 i juni. Når der korrigeres for sæsonudsving, er faldet større, nemlig fra 403 til 349. Bortset fra april, hvor der var problemer med opgørelser, er antallet af konkurser i juli det laveste i 2013.

- Det er glædeligt, at antallet af konkurser på månedsbasis er på vej ned, selv om det er sørgeligt, at der stadig er næsten 400 virksomheder, som må dreje nøglen om hver måned, siger konsulent Nikolaj Pilgaard fra Dansk Industri.

Handel og transport ramt
Det er fortsat især handels- og transportområdet, som er hårdt ramt af de mange konkurser. Hver fjerde konkurs sker i den sektor.

- Det er det billede, vi har set igennem det meste af krisen. Det skyldes jo især, at forbruget slet ikke er, som før krisen satte ind, og det har kostet mange virksomheder i detailhandlen livet. Men også bygge- og anlægssektoren har været hårdt ramt, men det ser dog lidt bedre ud der efterhånden, siger Nikolaj Pilgaard.

- Når vi ser på konkurstallene sammen med mange af de andre nøgletal, så peger pilen efterhånden i den rigtige retning, nemlig mod vækst, om end kun svag vækst, men lidt har jo som bekendt også ret, siger Nikolaj Pilgaard.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094