23948sdkhjf

Akva Waterbeds: Vi har fundet en niche

Trods et meget lille marked i Danmark har Akva Waterbeds skabt en fabrik, der årligt producerer 14.000 madrasser og 5.000 komplette senge på dansk jord.
Da Akva Waterbeds tidligere på året offentliggjorde sit 2012-regnskab, var det for tredje år i træk med et nettooverskud på den gode side af 2 mio. kr. Helt præcist blev det til et plus på 2,4 mio. kr. efter skat.

Virksomheden er grundlagt af Lars Brunsø i 1981 og har fabrik i den østjyske stationsby Ry. Her produceres 80 vandmadrasser hver dag året rundt, og på årsbasis bliver det til 14.000 madrasser og 5.000 komplette senge.

Det er bemærkelsesværdigt, for faktisk er virksomhedens marked i Danmark ikke ret stort. Godt nok blev det i 2012 til fremgang på det danske marked for første gang i mange år, men totalt set hentes 96-97 procent af omsætningen i udlandet, med Tyskland som det klart største marked.

- I Tyskland har de en kurbadstradition, hvor vand er det centrale. De tænker anderledes, når det gælder vandsenge, siger Lars Brunsø til Hillerød Posten.

Han fremhæver dog samtidig, at virksomheden har mærket fremgang på hjemmemarkedet – primært i Østjylland, men også i Nordsjælland og hovedstadsområdet. Årsagen er, ifølge Lars Brunsø, at danskerne er ved at få øjnene op for, at vandsenge i dag er andet og mere end tidligere.

Akva-grundlæggeren forklarer endvidere, at virksomhedens strategi er at satse på insourcing, og han er overbevist om, at dette er en væsentlig årsag til, at den finansielle krise er holdt på behørig afstand af fabrikken i Ry:

- Når fabrikken er et sted, er det hurtigere at tilpasse os markedet, og vi er rigtig gode til at produktudvikle. Vi har fundet en helt unik niche og har derfor ingen konkurrenter. Vi har heller ingen lagervarer, fordi alt er solgt inden det bliver produceret. Så vi skal fortsætte, som vi gør, siger han til Hillerød Posten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109