23948sdkhjf

Holmris-chef vil hæve toppen med en milliard

Tirsdagens opkøb af Holmris B8 giver ro på bagsmækken for kontorgiganten. Nu er der udsigt til en international rejse med et stort mål for øje

Den markante, danske leverandør af kontormøbler, Holmris B8, blev tirsdag opkøbt af Mentha, som er en hollandsk kapitalfond. Dermed røg Bjerringbro-virksomheden på nye hænder efter en årrække under kapitalfonden BWB Partners.

Salget var ingenlunde en overraskelse for ledelsen i Holmris B8. Børsen har tidligere berettet, at et salg faldt igennem i 2022, og administrerende direktør i kontorgiganten, Flemming Windfeld, blev ligeledes hentet ind med et salg for øje, efter han i 2020 var en del af et andet virksomhedssalg under BWB Partners.

- Når man er ejet af en kapitalfond, som vi nu var, og vi igen er, så er man jo mere og mere til salg, som tiden går. Fra 2022 har vi jo vidst, at vi var til salg. Jeg var vidst det, siden jeg blev ansat. Jeg kom ind for at gøre klar til et salg, da System Frugt blev solgt for BWB Partners. Der vidste vi godt, hvad planen var, fortæller han til Wood Supply.

Flemming Windfeld glæder sig over den ro, som opkøbet giver efter en årrække med et "til salg"-skilt på Holmris B8. Til gengæld virker det næppe til, at der kommer ro på rent udviklingsmæssigt de kommende år. 

Topchefen forventer nemlig en markant vækst under de nye, hollandske ejere.

En milliard mere på toppen

Går det efter hans ambitioner, kan Holmris B8 også blive en aldeles god forretning for kapitalfonden Mentha. I seneste regnskab lå  toplinjen over en milliard, og den omsætning skal meget gerne rykke sig de kommende år.

- Vi skal være større. Min drøm er, at vi fordobler vores forretning, og det skal gerne være over en tidshorisont på fem år. Det burde vi kunne, slår Flemming Windfeld fast.

En fordobling af forretningen kræver dog, at den danske markedsleder på levering af kontormøbler finder fodfæste i nye markeder og lykkes med de internationale planer.

- Væksten vil for en stor dels vedkommende være uden for Danmark. Der er også et stort potentiale i at følge de danske koncerner med ud i verden. Mange virksomheder sætter sig ned og udarbejder et design og en identitet, som møbler er en del af. På den måde har Lego bestemt, hvordan deres kontor skal se ud uanset lokationen, og der skal vi kunne understøtte den slags koncerner hele vejen, siger direktør.

- Vi kan ikke lave alt for dem uden for landets grænser, så vi må se, hvornår det rent logstisk kan svare sig. Men vi kan være med på de store projekter og arbejde med lokale produkter og producenter, så vi på den måde holder kunden i hånden i det omfang, som man kan.

Gennem danske koncerner har man allerede prøvet sig af i andre lande ved at følge de eksisterende kunder med ud over landets grænser. Det har vist Holmris B8, at der er et vækstpotentiale på det internationale plan.

- I udlandet fanger de vores idé om bæredygtighed, det skandinaviske design og vores one-stop-shop. Skal vi flytte os fra at være en milliardforretning til mere, kan vi ikke kun kigge på Danmark alene. Mentha er hollandsk og særligt stærke i Benelux-landene samt i det centrale og nordlige Tyskland og ned i Frankrig, så det er oplagt at kigge i den retning, siger Flemming Windfeld.

Kernen er sikret

Salget til endnu en kapitalfond betyder, at der ikke er de store forandringer hos Holmris B8. I 2022 tilknyttede Mentha desuden tre danske medarbejdere, som forlod netop BWB Partners til fordel for den hollandske kapitalfond, og det har givet et kendskab til den danske forretning. De nye ejere ved altså, hvad der er købt ind på.

- Vi er en dansk virksomhed, som nu får en større muskel bag os til at skubbe os frem og gøre os stærkere. Der er ingen organisationsændring eller fusion. Vores øverste holding-ejer har solgt sine aktier, og det gode ved den slags handel i forhold til at blive opkøbt af en konkurrent eller industriel operatør er, at vi bliver købt for at drive os videre, siger han.

Dermed fortsætter dagligdagens gang reelt for Danmarks største producent af kontormøbler. Selvom Mentha købte 100 procent af virksomheden, har en gruppe ledende medarbejdere nemlig geninvesteret i Holmris B8. Det sikrer en organisation uden mærkbare interne ændringer.

- Vores ledelse fortsætter i selskabet, hvilket betyder meget for medarbejderne. Det er det samme, stærke hold, der vil drive det her videre, og det blev taget godt imod, da vi offentliggjorde nyheden. Det er fint, at BWB har solgt deres aktier, men alle mine medarbejdere har gjort, at der er noget at sælge. Basalt set har man 319 andre folk end ledelsen, som har gjort, at det kan lade sig gøre. Det er vigtigt at få dem med videre på rejsen, lyder det afsluttende fra Flemming Windfeld.

Kreativ direktør Henrik Holmris, barnebarn af Holmris-stifteren Søren Holmris, er en del af gruppen, som har reinvesteret i kontorvirksomheden.

Se nøgletal for:
Læs mere om: møbler
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062