23948sdkhjf

Kontorkæmpe opkøbt: Holmris B8 kommer på hollandske hænder

Kapitalfonden Mentha har købt 100 procent af kontorkæmpen Holmris B8. Det skriver parterne i en pressemeddelelse. 

Holmris B8 er Danmarks førende salgs- og leverandørvirksomhed af møbler og interiør til kontorer. Nu kigges der mod nye markeder med det hollandske ejerskab.

- Vi har været meget imponerede over Holmris B8s stærke værditilbud og loyale kundebase, som omfatter næsten alle danske blue-chips. Dette segment er drevet af stærke markedstendenser, såsom krigen om talent og nye måder at arbejde på, udtaler Mark van Ingen, partner hos Mentha.

- Holmris B8 er allerede begyndt at jagte disse kunder i udlandet og har for nylig vundet flere globale partneraftaler. Samtidig har vores markedsundersøgelser bekræftet et betydeligt potentiale på de nordvesteuropæiske markeder. Vi mener derfor, at Mentha er den rigtige partner til at støtte organisationen i denne næste fase med vores ekspertise inden for international vækst og buy-and-build.

I 2016 blev 60 procent af Holmris opkøbt af kapitalfonden BWB Partners. Herunder blev Holmris fusioneret med B8 og blev dermed dansk markedsleder på sit kerneområde.

Børsen har tidligere beskrevet, at BWB Partners i 2022 forsøgte at sælge den danske møbelvirksomhed. Salget faldt dog til jorden dengang.

- Vi er stolte af den kurs, vi har været på med BWB. Vi omdannede med succes virksomheden til en asset-light-model i 2021, hvilket gjorde det muligt for os at øge vores rentabilitet og fleksibilitet væsentligt. Vi har også styrket vores tilbud og tjenester yderligere for at skabe en one-stop-shop-løsning. Sådan har vi bygget en organisation klar til næste fase af vækst, og jeg ser frem til rejsen med Mentha, udtaler administrerende direktør i Holmris B8, Flemming Windfeld.

I pressemeddelelsen understreges det, at den nuværende ledelse bestående af Flemming Windfeld, finansdirektør Henrik Bjerregaard og stifter Henrik Holmris bliver ombord. De har i selskab med andre ledende medarbejdere reinvesteret efter Menthas opkøb og er således en del af den nye ejerstruktur.

- Vi er begejstrede for rejsen sammen med Mentha. Det bredere ledelsesteam føler, at de deler det samme iværksætter-dna og bringer den rigtige erfaring med at realisere ambitiøse, internationale vækstplaner. Desuden er det at drive den bæredygtige transformation af vores branche kernen i, hvem vi er. Jeg føler, at Mentha også virkelig forstår vores vision, udtaler Henrik Holmris.

Mentha gik ind i Danmark i fjor med opkøbet af Erhvervs Webdesign. Den hollandske kapitalfond har ligeledes danske bånd, da trioen Lars Thorsgaard Jensen, Peter Johansen og Daniel Schandorff i 2022 forlod BWB Partners til fordel for netop Mentha.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047