23948sdkhjf

Ung møbelduo jagter eksporteventyr efter tv-investering

To brødre står bag en række tv-standere i dansk design, som skal ud i den store verden, hvis det står til en investorduo fra tv-programmet Løvens Hule

Det vakte interesse blandt de potentielle investorer, da det vestjyske brødrepar, Mads Kristian Madsen og Magnus Juul Madsen, stillede sig foran panelet i DR-programmet Løvens Hule og fortalte om deres møbelvirksomhed.

Brødreparret bag virksomheden Kristian Juul har skabt en serie af tv-standere, hvoraf den første af slagsen, Kaya, kom til verden i 2020. Selvsamme tv-stander blev nomineret til en Danish Design Award i 2022 og er udgangspunktet for en voksende interesse for tv-møblerne.

Den lille møbelvirksomhed fra Ribe fik således en samlet investering på 300.000 kroner, da investorerne Morten Larsen og Tahir Saddique hver erhvervede 10 procent af forretningen. Duoen skal være med til at skabe et potentielt eksporteventyr på baggrund af det vestjyske design.

- Vores mission er at integrere elektroniske apparater i hjemmet på en funktionel og æstetisk måde tilpasset den moderne boligindretning. Vi ved, at vi har fat i noget rigtigt, som kan blive stort, men vi mangler kompetencerne til at komme videre, fortæller direktør Magnus Juul Madsen i en pressemeddelelse.

- Vores styrke ligger inden for produktudvikling og design, men vi ved ikke noget om at opbygge og skalere en virksomhed. Vi er meget bevidste om, at Danmark er vores træningsbane, men der findes tv-fladskærme, som skal placeres på et eller andet, over alt i verden, så markedsmulighederne for os er kæmpestore, hvis vi griber det rigtigt an. Derfor er vi enormt glade for at få Morten og Tahir ind i vores ejerkreds, for de har både erfaringen og netværket, der kan hjælpe os med at få nogle større forhandleraftaler og komme ud på nye markeder, siger han.

Morten Larsen stiftede madudbringningsvirksomheden Hungry og var ligeledes med i Just Eat, ligesom han har været en del af DBA og Miinto. Tahir Saddique er serieiværksætter og havde i særdeleshed succes med Livescore, som efter hans entré i virksomheden blev verdens største platform inden for sportsdata og livescore.

Dermed er det to "løver" med erfaring inden for eksport, som har investeret i de to unge iværksættere.

- Kristian Juul rammer plet med både produktet og dets designudtryk, og de læner sig dygtigt op ad de klassiske danske møbeltraditioner, der er en stor interesse for rundt omkring i verden. Det er supergodt set, og vi glæder os til at hjælpe dem med at videreudvikle det kommercielle samt eksporten i forretningen, siger investor Morten Larsen.

- Jeg glæder mig til den rejse, der venter os, og til at hjælpe med at få sat skub i forretningen. De to gutter har den helt rette indstilling og styr på deres forretning, så jeg tror på, at der venter os et stort eventyr, tilføjer Tahir Siddique.

Kristian Juul producerer deres tv-møbler i Tyrkiet og distribuerer dem fra et lager i Ribe.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094