23948sdkhjf

Vinduesproducent får papir på ansvarlighed

Ny certificering er kommet i hus uden store ændringer hos nordjysk vinduesproducent

Med en spritny FSC-certificering ønsker Hjørring-baserede Vindunor at understrege en ansvarlig tilgang til vinduesproduktionen. Ifølge vinduesproducenten selv sender den friske certificering at signal til kunderne og omverdenen om, at virksomheden tager ansvar for at forbedre vilkårene for både dyr, planter og mennesker i skovene. Det er dog ingenlunde nyt for Vindunor at benytte certificeret træ i produktionen.

– Vi har altid brugt træ fra certificeret og bæredygtigt skovbrug i vores produktion. Men nu har vi også fået certificeringen, idet vores værdier og arbejde i forvejen lever op til de krav, der stilles for at blive FSC-certificeret, udtaler ejerleder Henrik Sørensen i en pressemeddelelse.

Han peger på træ som et af de vigtigste råmaterialer i den grønne omstilling af byggeriet.

– Men træ er ikke bare træ. Det er vigtigt, at vi passer på skovene og generelt tager ansvar for at passe på naturen og klimaet, siger Henrik Sørensen og fortsætter:

– Vi vil gerne bidrage til at gøre en forskel, selv om vi ikke er blandt de største producenter i branchen. Vi kan samtidig se en klar tendens til, at forbrugerne er blevet mere bevidste om, at produkter bliver fremstillet med respekt for biodiversitet, miljø og klima, og det er naturligvis et stort plus, at vi nu også har papir på, at det er et område, som står højt på dagsordenen hos os.

Med FSC-certificeringen er der garanti for, at Vindunor benytter træ, der er fældet med respekt for ansvarlig skovdrift. Det vil sige, at der for eksempel ikke bliver fældet flere træer, end skoven kan nå at reproducere, at dyr og planteliv bliver beskyttet, samt at medarbejderne i skovene har ordentlige arbejdsforhold.

Vindunor oplyser desuden, at virksomheden ligeledes er i fuld gang med at udarbejde produktspecifikke miljøvaredeklarationer (EPD’er) for at klarlægge og reducere miljøpåvirkningen fra de nordjyske døre og vinduer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081