23948sdkhjf

Dansk tæppegigant leverer prestigetæppe til Olafur Eliasson

Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson har fået produceret et udstillingstæppe af Ege Carpets i Herning

Flims er en lille schweizisk by, som ligger tæt på alpelandets grænse med Østrig. I den ligger udstillingshuset Gelbe Haus, og heri udstilles løbende arkitektur og indretningen, som taler til det alpelandskab, hvori udstillingshuset ligger.

Til det har Olafur Eliasson skabt en indretning under overskriften ’rumlig solidaritet’. Til at skabe tæppet til indretningen har den dansk-islandske kunstner valgt at anvende Ege Carpets til at producere tæppet, og det vækker stolthed i den Herning-baserede virksomhed.

- Vi er stolte af, at vi på grund af vores kompetencer indenfor specialdesign er blevet valgt som samarbejdspartner til udstillingen. At udvikle et tæppe i samarbejde med kunstnere som Olafur Eliasson er virkelig unikt, fortæller Ege Carpets-CEO Rune Stephansen.

Tæppet er inspireret af Flimserstein-bjerget, som for omkring 10.000 år siden oplevede et voldsomt bjergskred, hvor dele endte i Rhinen. I dette bjerg Olafur Eliasson søgt inspiration.

Olafur Eliasson berømte designstudie Studio Other Spaces ligger i Berlin, hvor kunstneren siden 2014 har samarbejdet med arkitekten Sebastian Bergmann, og Eliasson og Bergmann har også samarbejdet om projektet, hvor Ege Carpets har leveret tæppet under, og som nu udstilles i næsten et år i Schweiz.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078