23948sdkhjf

Grøn omstilling: De hjælper med at beregne din business-case

Hos EnergySolution i Tilst ved Aarhus, er fokus rettet mod at hjælpe virksomhederne med energiomstillingen og deres business-case

Uanset hvilken branche, man befinder sig i, vil de kommende år komme til at forandre hverdagen. Stigende krav til grøn omstilling vil ændre på vaner og tænkemåder.

Der vil således være omstilling i både adfærd og produktionsapparat, og det er her, at EnergySolution kommer ind i billedet.

Firmaet har specialiseret sig i at beregne konsekvenserne af investeringer i grøn omstilling. Det gælder sammenhængen mellem de direkte økonomiske konsekvenser og besparelserne på CO2 kontoen og dermed i virksomhedens klimaregnskab.

- Vi beregner økonomien, CO2-reduktionen, tilskud og tilbagebetalingstider i de tiltag som leverandører og kunder arbejder med, fortæller Michael Reventlow-Mourier, der er CEO og medejer i firmaet.

En business-case

- Sagt med lidt andre ord, så kan vi lave den nødvendige business-case. Og det betyder også, at hvis kunden skal ud og sælge løsninger, så kan vi hjælpe ham med det argumentsæt, som gør varen eller løsningen attraktiv, supplerer Martin Raaby Skou, der er stifter i selskabet og chefkonsulent.

De mener begge, at de elektriske el-drevne entreprenørmaskiner er ved at indtage en rolle i bygge- og anlægsbranchen, hvor business-casen er ved at hænge sammen, og dermed driver udviklingen frem.

Vi kan se, at det især er gældende for de mindre eldrevne maskiner. Her hænger det sammen både som forretningskoncept og for miljøet. For de større maskiners vedkommende er det nok stadig en prioritering, men det vil ændre sig efterhånden som markedet stiller kravene til maskinerne Michael Reventlow-Mourier, CEO, EnergySolution

- Vi kan se, at det især er gældende for de mindre eldrevne maskiner. Her hænger det sammen både som forretningskoncept og for miljøet. For de større maskiners vedkommende er det nok stadig en prioritering, men det vil ændre sig efterhånden som markedet stiller kravene til maskinerne, siger Michael Reventlow-Mourier til Licitationen Byggeriets Dagblad.

CO2-reduktionen

- Det, der er meget vigtigt, når man vil gennemføre den grønne omstilling, hvad enten det er entreprenørmaskiner, industriproduktion eller andet, er at man skal kunne redegøre for CO2-reduktionen. Og her er det, vi kommer ind i billedet, for man kommer ikke langt uden denne dokumentation, siger han videre.

Dokumentationen er de konkrete argumenter for at vælge den konkrete korrekte løsning, men og det kan er også være grundlaget for at søge støtte til omstillingen, både for leverandøren og producenten, men også for slutbrugeren, for eksempel en entreprenør, der vælger at købe en elektrisk el-drevet maskine fremfor en der kører på diesel.

Flere muligheder

- Der findes jo forskellige puljer, man som leverandør eller producent kan søge, dels til at hjælpe med at håndtere udgifter i forbindelse med omstillingen, men kunden - for eksempel entreprenøren, kan også søge støtte til at købe en elektrisk el-drevet maskine. Blot skal han kunne dokumentere CO2 besparelsen, forklarer de to.

- Noget af det, som man ofte glemmer at medregne, er elementer som driftsomkostninger af forskellig art, arbejdstid – en elektrisk maskine kan måske køre flere timer på en byggeplads, fordi den ikke larmer. Servicebilledet er også anderledes for en elektrisk el-drevet maskine, og hvordan ser det ud med gensalgsværdien? Vi kender ikke meget til salgspriserne på el-drevne maskiner endnu. Men man kan have en bekymring for salgsværdien af de fossilt drevne maskiner om nogle år. Alle disse elementer har stor indflydelse på det valg, som vi hjælper kunderne med at tage, fortæller Michael Reventlow-Mourier.

Om Energy Solution

Vi står midt i et paradigmeskifte, hvor virksomheder skal finde nye, bæredygtige måder at producere og drive forretning på. EnergySolution beskæftiger i dag 26 medarbejdere, og er specialiseret i at rådgive energi-intensive virksomheder i denne proces. Fra strategi og data til faktisk udførelse og konkrete resultater. Vores grundfilosofi er, at grøn omstilling ikke skal være en omkostning, men en investering i at fremtidssikre virksomheden.

EnergySolution, Tilst

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078