23948sdkhjf

Tømrer- og snedkerfirma styrker entreprenørs trækompetencer

MJ Byg fra Brønderslev overdrager sin tømrer/snedker-afdeling til Madsen & Hedegaard fra Hjørring og køber samtidig en del af virksomheden

Entreprenørvirksomheden MJ Byg Brønderslev ApS og tømrervirksomheden Madsen & Hedegaard A/S har indledt et tæt samarbejde, som forener kræfterne og styrker tømrer- og snedkerkompetencerne. 

MJ Byg overdrager således sin tømrerafdeling til Madsen & Hedegaard og køber samtidig 25 pct. af virksomheden.

Indehaverne Thomas Jensen, MJ Byg, og Lars Trampedach, Madsen & Hedegaard, har igennem flere måneder drøftet, hvordan et tæt samarbejde kan styrke deres virksomheder, forklarer de i en pressemeddelelse. 

Her peges der også på, at MJ Byg og Madsen & Hedegaard lægger vægt på hele tiden at være opdaterede på de fagområder, de arbejder med. Det var den væsentligste årsag til at samle tømreraktiviteterne under Madsen & Hedegaard, der også udfører snedkerarbejde og derfor blandt andet kan tilbyde specialinventar.

- Hvis vi skulle holde os up to date, skulle vi styrke vores egen tømrerafdeling i MJ Byg betragteligt eller indlede et samarbejde med et tømrerfirma. Vi har samarbejdet med Madsen & Hedegaard på flere byggeopgaver, og de er virkelig dygtige, så det var helt klart den bedste løsning at lade vores fem tømrere og én af vores projektledere blive en del af Madsen & Hedegaard, siger Thomas Jensen.

Han understreger, at kunderne akkurat som tidligere kan henvende sig til MJ Byg, hvis de skal have udført tømrerarbejde. Det bliver blot tømrerne fra Madsen & Hedegaard, der udfører arbejdet.

- Vi har travlt i Madsen & Hedegaard, og med de nye folk ser vi frem til at få øget både vores kapacitet og fleksibilitet. Vi var et stærkt team i forvejen, men med seks nye, erfarne folk har vi nu endnu bedre mulighed for at imødekomme kundernes ønsker og behov, siger Lars Trampedach.

Flere fordele

Madsen & Hedegaard kommer efter overdragelsen op på 23 tømrere, mens MJ Byg har cirka 25 medarbejdere, der fortsat vil udføre råhusarbejder såsom jord, kloak, beton og mureropgaver.

- Vi er overbeviste om, at vi kan opnå en række fordele ved at udnytte hinandens styrker, og at vi på den lange bane får større og større glæde af samarbejdet, fordi vi sammen bliver endnu stærkere på det rent håndværksmæssige hver især, siger Thomas Jensen.

De to virksomheder forventer også at kunne udnytte samarbejdet til at skaffe endnu flere kunder.

- Vi kan trække på hinandens netværk og kan på den måde nå ud til flere potentielle kunder. I Madsen & Hedegaard har vi for eksempel ikke haft så mange opgaver i Brønderslev Kommune, men det er der større chance for, at vi får nu på grund af samarbejdet med MJ Byg. Omvendt er vores relationer i Hjørring en fordel for MJ Byg, siger Lars Trampedach.

Thomas Jensen og Lars Trampedach har desuden konstateret, at det kan give udfordringer for forholdsvis små byggevirksomheder at leve op til de stigende krav om dokumentation.

- Det er ikke længere tilstrækkeligt at være en dygtig håndværker. Du skal også kunne dokumentere en hel masse ting i forhold til bæredygtighed og kvalitetssikring, og det kræver efterhånden mange administrative ressourcer. Det er en fordel, at vi også kan samarbejde om de opgaver i fremtiden, siger Lars Trampedach.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078