23948sdkhjf

125-årig med fokus på både AI, EPD og genbrugsbyggematerialer

Brancheforeningen Danske Byggecentre fejre 125 års jubilæum i en tid, hvor både logistik og dokumentation omkring byggemateriale er et af de helt store omdrejningspunkter i byggebranchen

Når man som Brancheforeningen Danske Byggecentre har været en central del af dansk byggeri i 125 år, så aftvinger alene antallet af år, og den erfaring om følger med, en vis respekt.

Selvom brancheforeningen adm. direktør, Palle Thomsen, ikke lægger skjul på, at foreningen står på skuldrene af fortidens bedrifter, så dvæler han ikke længe ved fortiden.

- Vi har ændret os i takt med, at medlemmerne har ændret sig, forklarer han og tilføjer:

- Mens de oprindelige medlemmer var små tømmerhandlervirksomheder med et lokalt udsyn, så tæller foreningen i dag både mindre og større medlemsvirksomheder, herunder internationale kæder med omfattende landsdækkende logistik- og byggecentre. Vi har fulgt meget nøje med udviklingen og tilbyder i dag andre tidssvarende services end for 125 år siden, især inden for de digitale og bæredygtige områder.

Palle Thomsen fremhæver foreningens helt centrale og afgørende rolle i at gøre dokumentation af byggematerialer let tilgængelig for branchen.

Læs også: Byggecentrene øger overblikket over miljøvaredeklarationer

- Kort fortalt har vi og vores medlemmer bidraget med data og dokumentation, siger han og understreger samtidig foreningens fremtidige rolle i at gøre EPD’er (Environmental Product Declarations) på byggematerialer mere tilgængelige for virksomhederne i byggeriet, fremhæver Palle Thomsen.

Bæredygtighed og genbrugsprodukter

Også den teknologiske udvikling fortsætter med at have en markant indflydelse på byggecentrene. Palle Thomsen peger på logistikområdet som et område, der har gennemgået betydelig udvikling og samtidig har øget konkurrencen i branchen. Han ser også frem til, hvordan kunstig intelligens (AI) kan optimere planlægningen af projekter og sætte større krav til byggecentrenes præcision i leverancer.

Han peger også på foreningens engagement i at integrere bæredygtige praksisser i medlemsvirksomhedernes.

- Mange medlemmer er allerede i fuld gang med at finde løsninger omkring genbrugsprodukter og take-back-systemer. Forbrugerne efterspørger i stigende grad klimavenlige produkter og det har ledt til en øget opmærksomhed fra entreprenører og bygherrer på mere bæredygtige løsninger, forklarer Palle Thomsen.

I en tid præget af forandringer og innovation er Brancheforeningen Danske Byggecentre ikke blot et symbol på fortiden, men en dynamisk kraft, der former fremtiden for den danske byggebranche. adm. direktør Palle Thomsen, Brancheforeningen Danske Byggecentre

Han identificerer genbrugsprodukter som en nøglefaktor i byggecentrenes fremtid. Han mener, at byggecentre skal være på forkant med at udvikle systemer og metoder til at skalere genbrug, hvilket repræsenterer både en mulighed og en trussel. Han pointerer også foreningens aktive rolle i at forberede medlemmerne på kommende udfordringer og muligheder ved at være opmærksom på nye trends og strømninger.

Klar til de næste 125 år

Palle Thomsen fremhæver også foreningens målrettede engagement i udvikling og uddannelse af små og mellemstore udførende virksomheder. Han fremhæver initiativer som logistikuddannelser og værktøjer som "Vælg Bæredygtigt" som eksempler på foreningens bidrag til samfundsansvar og politisk engagement.

- I en tid præget af forandringer og innovation er Brancheforeningen Danske Byggecentre ikke blot et symbol på fortiden, men en dynamisk kraft, der former fremtiden for den danske byggebranche. Med et stærkt fokus på bæredygtighed, teknologisk innovation og samfundsansvar står foreningen klar til at lede medlemmerne gennem de næste 125 år af byggeindustriens udvikling, lover adm. direktør Palle Thomsen.

Danske Byggecentre er brancheforening for 355 af landets byggecentre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063