23948sdkhjf

Køkkenproducent udvider sortimentet til møbler

Multiform fra Kibæk vil både producere vinrum og stuemøblement

I den lille by Kibæk syd for Herning producerer Multiform køkkener. Virksomheden er mere end 40 år gammel, og nu vil virksomheden udvide sortimentet til andre møbler uden for køkkenet.

- I dag er boligerne åbne og indbydende, så traditionelle skel mellem fx køkken og de øvrige rum forsvinder. Derfor er det naturligt, at vi breder os til endnu flere dele af boligen med speciallavede møbelløsninger, som skaber en rød tråd i boligindretningen, siger Allan Meyer, som er CEO for Multiform.

Multiform giver i en pressemeddelelse som eksempel, at virksomheden i fremtiden vil kunne designe og producere vinrum efter kunders ønsker, således der vil være designmæssig overensstemmelse mellem køkken og vinrum. Multiform nævner også, at designmæssigt køkkenafstemt møblement kunne være en skænk til stuen.

Multiform har produceret køkkener i mere end 40 år, og lige nu iagttager virksomheden en generel afmatning i køkkenbranchen. Samtidig ser virksomheden en tendens til, at forbrugerne vil have møblement, som ikke blot holder i en enkelt generations levetid, men i indtil flere.

Svære tider: Tid til nytænkning

- Køkken- og møbelbranchen oplever svære tider lige nu. Samtidig ser vi en stærk tendens blandt forbrugerne med hensyn til, at mange ønsker sig langvarige forbrugsgoder, som er tidløse i designet og i en kvalitet, der holder til hverdagens slid i generationer. Stadig flere er bevidste om, at vi ikke kan blive ved med at købe og smide væk, som vi har gjort i årtier. En mere bæredygtig måde at tænke på, som passer perfekt med Multiforms kompromisløse tilgang. Derfor er jeg sikker på, at timingen for flere møbelløsninger fra vores hånd er rigtig, siger Allan Meyer.

Multiform i Kibæk er i dag ejet af svenske Ballingslöv. Virksomheden har en ambitiøs designpolitik, som virksomhedens grundlægger Carsten Michaelsen indstiftede. Ambitionen har været og er at skabe køkkendesign på linje med 50ernes møbelklassikere.

Blandt 50ernes møbelklassikere finder man blandt andet Arne Jacobsens Syveren, Wegners Y-stolen og Volthers J-46.

MULTIFORM A/S
Regnskabsår 2022 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 16,7 18,3 14,2
Resultat af primær drift 1,2 1,3 -5,2
Resultat før skat 1,0 1,2 -5,2
Årets resultat 0,9 0,9 -4,3
Balancestatus 26,7 30,4 34,2
Egenkapital 11,6 10,7 9,8
Antal ansatte 33 37 36
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094