23948sdkhjf

Møbelgigants nye prisstrategi: 10-dobler priserne på Black Friday

På fredag koster en upolstret Ikea-stol omtrent det samme, som Wegners skalstol koster på tilbud

18.999 kr. koster Ikeas Persbol-lænestol på fredag. Det er en lidt lav tremmestol i birk. Normalt koster den et ciffer mindre – 1.899 kr. Den samme prisudvikling gennemløber lampen Lövmånad. Den pulverlakerede lampe i ABS-plast koster 1.299 kr. i stedet for 129 kr.

Også vasen Konstfull tager et prishop fra 139 kr. til 1.399 kr., fortæller Ikea i en pressemeddelelse. Vasen er udformet i røgfarvet glas, og ellers minder vasen om det lidt buttede glas, man normalt køber drueagurker i, dog med bredere skuldre og uden gevind til skruelåget.

Med pris-aktionen vil den svenske møbelforhandler fortælle, ”at produkter i god kvalitet, med lang holdbarhed og i tidløst design, ikke behøver at koste en formue,” således pressemeddelelsen fra Ikea.

- Burde man ikke kvalitetsvurdere møbler og boligtilbehør ud fra valget af materialer, holdbarhed og design i stedet for pris? Det mener vi i IKEA. Vi ser i dag, at nærmest tilsvarende designerprodukter, i overvejende samme materialer som vores, nemt kan koste 10 gange mere. Derfor vil vi en enkelt dag udfordre den tankegang ved at skrue priserne i vejret, siger Christian Mouroux Pedersen, som er Country Communication Manager hos Ikea.

Samtidig peger Ikea på, at masseproduktion kan have bæredygtighedsfordele, fordi råmateriale- og energianvendelse kan optimeres.

- Store produktionsmængder kan modsat den gængse opfattelse være en fordel, hvis man producerer med kvalitet for øje og omtanke for ressourcerne. Fordi vi producerer i store mængder, kan alt fra råmaterialer til energi og distribution optimeres, så vi mindsker den samlede belastning for miljøet uden at gå på kompromis med kvaliteten, siger Christian Mouroux Pedersen.

I samme moment peger Ikea på, at 17 pct. af virksomhedens materialeforbrug kommer fra genanvendte materialer, og 56 pct. af Ikeas produkter er lavet af fornybare materialer.

Ikea oplyser, at allerede lørdag vil de forhøjede priser igen være tilbage på normalt niveau. Nordiske Medier vil følge historien, og mandag vil vi kunne fortælle, om Ikea har haft held med at sælge produkterne til de Black Friday-forhøjede priser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.925